banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Sanayi tezinden yararlanabilirsiniz

Kısa adı San-Tez olan Sanayi Tezleri programlarının sanayicilerin Ar-Ge'ye dayalı ihtiyaçlarını, üniversite-sanayi işbirliği ile üniversite bilimselliği kapsamında çözüme kavuşturulması yönünde önemli olduğunu söyledi. ŞUTSO Başkanı Ertekin, İnovasyon ve Ar-Ge'nin önemini kavramış kendi teknolojisini üreten ve satan, rekabet gücü ve refah seviyesi yükseltmek için önemli katkısı olduğunu ifade etti.

Desteklenmesine karar verilen San-Tez projelerine bakanlık tarafından uygulanan en yüksek destek oranının yüzde 75 olduğunun altını çizen Ertekin, toplam proje bedelinin yüzde 25'inin kuruluş tarafından nakdi olarak karşılanması gerektiğini vurguladı. Ertekin "Geri kalanını sanayi bakanlığı işin yürütülmesi aşamasında hibe olarak veriyor."dedi

 ŞUTSO Başkanı Ertekin,  sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan, ülkemizde yerleşik işletmeler ve üniversitelerin işbirliği ile hazırlanacak projelerin San-Tez'den yararlanabildiğini vurguladı.

San-Tez'den yararlanmak isteyen üniversite ve kuruluş, San-Tez Proje Başvuru Dokümanına uygun şekilde hazırlanmış projesini, biri ıslak imzalı, 2 kopya halinde hazırlayarak Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğe teslim ederek başvurusunu yapabileceğini anlatan Ertekin "Başvurular iki dönem halinde kabul ediliyor. Başvuru için bir sınırlamada bulunmamaktadır. 2010 Yılı San-Tez Proje Başvuruları birinci dönemi çin son başvuru tarihi ise 15 Mart 2010. ikinci dönem için 16 Ağustos 2010 olarak belirtilmektedir. Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan, ülkemizde yerleşik işletmeler ve üniversitelerin işbirliği ile hazırlanacak projeler bu programdan yaralanabiliyor. Destek süresi en fazla 3 yıldır. Gereksinime göre 6 aylık ek süre verilebilir. Kazanılan projeler için her 3 aylık dönemlerde Ödenek Talep Formu ile ödeme talep edilir. Halen devam etmekte olan projeler için de San-Tez kapsamından yararlanılabilir."şeklinde konuştu

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.