banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban

Sahte çeyrek altına dikkat

Gaziantep Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Darphane Genel Müdürlüğü tarafından basılması gereken ziynet altınlarının sahte olarak basılıp piyasaya sürüldüğü bilgisi üzerine harekete geçti. Mali Büro ekiplerinin yaptığı çalışmalarda Küçük Sanayi Sitesi'nde 6 ay önce hediyelik eşya üretimi için kiralanan depoda sahte altın üretimi yapıldığı tespit edildi. 

Depoya düzenlenen operasyonda 500 sahte çeyrek cumhuriyet altını, 203 gram külçe altın ve Darphane tarafından yapılan altınlara ait kalıplar, eritme kazanları pres makineleri, hassas terazi gibi altın üretiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Yapılan operasyonda aralarında 2007 yılında aynı suçtan yakalanan H. T. ile birlikte toplam 3 kişi yakalandı. 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan M. H., M. C. ve H. T. "Nitelikli Dolandırıcılık, Kıymetli Damgada Sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.