banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Pazarcılar artık bağıramıyor
Yeni Hal Kanunu ile pazarcı esnafına getirilen bağırma yasağı bugünden itibariyle başladı. Pazarcının sesi yeni kanunla kısıldı. Yeni Hal Kanunu ile hallere ve pazarlara çeki düzen getirildi.

Müşteri çekmek için bağıran pazarcı esnafı 50 lira para cezasına çarptırılacak. Pazarda bağırmayı yasaklayan kanun, 1 Ocak 2012 itibariyle yürürlüğe girdi. Artık pazarlardaki alışılmış sesler duyulmayacak.

Bursa'da Tuz Pazarı esnafı yasağa uymaya başladı. "Gel vatandaş gel" diye artık bağırmayacaklarını belirten 30 yıllık esnaf Hasan Topaloğlu, kanunu olumlu karşılayan esnaftan biri. Bağırarak satış yapmanın gürültü kirliliğine sebebiyet verdiğini ve vatandaşı rahatsız ettiğini belirten Topaloğlu, "Bundan sonra bağırmayacağız. Artık müşterileri çekmek için bağıran 50 lira ödemeyi göze alacak. Mecburen yasağa uyacağız" dedi.

Yeni kanun, halkın geçiş yollarında mal teşhir edene, çevreyi rahatsız edecek şekilde satış yapana, satış yerini temiz tutmayanlara 50 lira idari para cezası verilmesini emrediyor.
Dunyabulteni.net


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.