banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Patates fiyatları düştü, stok başladı

Geçtiğimiz sene kilogram fiyatı 5TL'ye kadar çıkan patatesin fiyatı bugünlerde 1 TL'ye kadar geriledi. Patateste tarla satış fiyatının ise 40 kuruşa geldiğini belirten hal esnafı, fiyatların düşük olması nedeniyle patateslerin stok yapıldığını ifade etti.

Patatesten zarar edenin olmadığını söyleyen hal esnafı, patates fiyatının düşük olduğu için üreticiler ve bazı kesimlerin stok yaptığına dikkat çekti.

Hal esnafından Ağar Güngör, “Patatesin fiyatı düşük olduğu için stok yapılıyor. Fiyatların düşük olmasının nedeni ihracatın olmamasıdır. Üretimi çok fazla tüketim de az olduğu için fiyatlar düşüyor. Özelikle bölgede yaşanan olayların etkisi var. Şu an tarla fiyatı 40 kuruş ila 50 kuruşa satılmakta, bu da çiftçinin zararınadır. Tarladaki ürün buraya gelene kadar fiyatı 70- 75 kuruşu buluyor. Biz de patatesten bu durumda fazla kazanamıyoruz." dedi.

Patates fiyatlarının düşük olduğu için çiftçilerin kazanamadığını ifade eden hal esnafından Mehmet Akın ise "Nevşehir'de yetişen patatesin kilosu 40 ila 50 kuruş civarındadır. Patates fiyatları düşük olduğu için çiftçi kazanamıyor. Patates fiyatları ucuz olduğu için birçok üretici hemen satmak istemiyor çünkü zarar ediyor. Fiyatlarının düşük olmasının nedeni geçen sene bazı yerlerde patatesin kilosu 5 TL'ye kadar çıktı. Bunu fırsat bilen üreticiler daha önce 2 dönüm patates ekerken şimdi 10 dönüm ekiyorlar. İhracat olmadığı için birçok üretici patatesi stok yapıyor. Patatesi stok yapan kişiler daima kazançlı çıkıyor. Parası olan kişiler, 10 bin tona kadar stok yapanlar oluyor." diye konuştu. (Mustafa Kaynak / Yunus Sırat - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.