banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Muhasebeci Odası Başkanı Nihat Taş'tan sert açıklama
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler (SMMMO) Şanlıurfa Şube Başkanı Nihat Taş’tan Muhasebeciler günü dolayısıyla sert bir açıklama yaparak, bazı düzenlemelerin yapılmasını istedi.



İşte Taş’ın o açıklaması; “Türkiye genelinde; çalışma arkadaşları ve aileleriyle birlikte sayıları 500 bini bulan  muhasebe meslek camiasının; 3568 Sayılı Meslek Yasası’nın kabul edilişinin 23’üncü yıldönümü olan 13 Haziran 2012’de bugün; İdareden, mükelleflerden ve diğer taraflardan “Vicdan Muhasebesi” talebinde bulunuyoruz.

Bizler; akademik bir mesleğin mensupları olarak, yıllardır kurum ve kuruluşların, gerçek ve tüzel kişilerin, devletle kurduğu vergi-finans ilişkilerinde, sistemin başrolünde olduk.

Bizler; demokratik ve sivil bir örgütlenmenin mensupları olarak, meslekte hem vicdanı hem de hukuksal ağır sorumluluklarla gecemizi gündüzümüze katarak, ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişiminde, özellikle kayıt dışı ekonominin önlenmesinde elimizi taşın altına koyduk.

Yıllarca vergilerin toplanmasında İdare’nin en güçlü “görülmez eli” olduk. Ekonomik krizlerde “çözüm ortağı” görüldük.



Ama sorunlarımızın çözümünü talep etiğimizde, haketiğimiz yere gelme çabamız olduğunda ve Refahın paylaşılmasında, devletin “yetim çocuğu“ olduk.

TÜRMOB yönetiminde 80 bin SMM’yi  4 üyenin, 4 bin YMM’yi ise 5 üyenin temsil ettiği “azınlığın çoğunluğu yönettiği” antidemokratik hükümlerin kaldırılmasını istiyoruz.





· CEZA’larla karşı karşıya bırakıldık:

· Başta Ba/Bs olmak üzere sadece bilgi amaçlı formlar için bile özel usulsüzlük cezası uygulandı.

· Kesin mizan bildirimlerinin süresi içinde verilmemesi durumunda dahi özel usulsüzlük cezası uygulandı.

· Mükellef bilgileri bildiriminin eksik ve yanlış verilmesi durumuna özel usulsüzlük cezası uygulandı. Bizleri mükellefle karşı karşıya getiren bu uygulamaların kaldırılmasını istiyoruz.

Meslek mensupları tahsilat yapmamasına rağmen serbest meslek makbuzu veya fatura düzenlemek zorunda olduğu için tahsil etmediği “geliri” ve KDV’sini beyan ederek mağdur edildi. Düzeltilmesini istiyoruz.



Artık ülkenin ekonomisine, özellikle mali sistemine çok önemli katkıları olan meslek örgütümüzü zedeleyen girişimlere son verilmelidir.

Meslektaşın bir ailesi ve sosyal bir yaşamının olduğu unutmamalıdır.

Gelin; Meslek mensuplarımızın sorunlarını çözün, haklı taleplerini yasal düzenlemelerle hayata geçirin ki, ÜLKEMİZ KAZANSIN!" dedi

www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.