banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Sanlıurfa Sanlıurfa Haber ak parti

METECNO Firması Şanlıurfa'da Yatırım Yapacak
Şanlıurfa’da yatırım yapmak için fizibilite çalışmaları yapan firma yetkilileri, Başkan Ertekin’den ilimiz hakkında bilgi aldı. Firma, ilimizin önde gelen firmalarından GAPSO ile ortaklık düşünüyor.



Türkiye ve Ortadoğu pazarı için yatırım yapmak üzere bölgede fizibilite çalışmaları yapan METECNO firması Yatırımdan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vivek Chandler ve beraberindeki grup, Şanlıurfa’ya da gelerek ön çalışmalarda bulundu. Programları çerçevesinde ŞUTSO’ya da bir ziyaret gerçekleştiren heyet Başkan E. Sabri Ertekin’den ilimizin sanayisi ve potansiyeli hakkında bilgi aldı. Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan Uzmanları E.Uğur Divitçi ile Yunus Çolak’ın da hazır bulunduğu toplantıda, Şanlıurfa hakkındaki ekonomik ve ticari bilgiler paylaşıldı.



Gerçekleşen ziyarette bir açıklama yapan METECNO firması Yatırımdan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vivek Chandler “Yatırım için sürekli araştırma yapmaktayız, endüstriyel potansiyeli olan, yeni pazarlara uygunluk arz eden yerlere yatırımlar düşünüyoruz. Batı Avrupa, Latin Amerika, Afrika değişik yatırım olanakları için araştırma halindeyiz, bu nedenle Sayın Ali Şeker ile iş birliğimizi geliştirmek için Şanlıurfa’ya geldik” dedi.



Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.Sabri Ertekin ise “İlimiz gerçekten büyük bir potansiyele sahip. İnşallah artan tarımsal üretimlerimizin işlenmesiyle ilimiz daha da büyüyecek. Dünyanın panel üretim noktasında önemli firmalarından biri olan Alman Metecno firması İlimizin geleceğinin parlak olduğunu bu firma da gördü. Şanlıurfa’da yerli bir firmayla ortaklaşa üretim yapabilir miyiz düşüncesiyle ilimize geldiler. Hem iç tüketim hem de yurtdışı için panel üretimi gerçekleştirmek için çalışmalar yapacaklar. Herkesin bir şeyler yapması lazım, duranlar geri kalır, ilimizdeki firmalar için dünyaya açılmalarına vesile olurlar inşallah” dedi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Uzmanlarından Emin Ugur Divitci ise ziyaret ile ilgili yaptığı değerlendirmede Karacadağ Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi olarak, yurtiçinden ve yurtdışından yatırımcıları kentimizde yatırım yapmaları için çeşitli çalışmalarda bulunuyoruz, bu kapsamda dünyanın en önemli sandviç panel üretici firmalarından METECNO firması ile GAPSO firmasının ortak toplantılarına vesile olduk. Eğer görüşmeler olumu geçerse ve anlaşma sağlanırsa ilimize ilk yabancı yatırımcı ortak gelmiş olacak” dedi.

Gerçekleşen ziyarete, Vivek Chandler, Carlo Rossi, Luca Profili, Dieter Herten, Carl Wupperman, Karacadağ Kalkınma Ajansı Uzmanları Yunus Çolak Emin Ugur Divitci, Ali Şeker, Kadir Şeker katıldı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.