banner2
Öne Çıkanlar Gaziantep Sanlıurfa Urfa Sanlıurfa Haber ak parti

Mesleği olmayanlara kurs

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında Şanlıurfa’daki ilk kurslar başladı.

     İstihdam sorununa çözüm bulunması ve işsizlere meslek, firmalara nitelikli eleman kazandırılması amacıyla düzenlenen Beceri’10 – Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında Şanlıurfa’daki ilk kurslar Şanlıurfa Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İletmiş, ŞUTSO Genel Sekreter Yardımcısı ve UMEM Proje Yürütme Kurulu Başkanı İbrahim Halil Polat, İŞ-KUR Şanlıurfa İl Müd.Yrd. Mahmut Kaya ve Şanlıurfa Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Demirok’un katılımıyla başladı. Açılışta bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin “ Umem Projesinin amacının istihdam sorununa çözüm bulmak ve nitelikli iş gücü yetiştirmek olduğuna değinerek, Türkiye genelinde UMEM Proje’sini uygulayacak olan 111 Meslek Lisesi’nden birinin de Şanlıurfa Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olduğunu aktardı, eğitim almaya hak kazanan kursiyerlere başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

 Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen UMEM Projesi kapsamında verilecek kurslar işverenlerden gelen talep doğrultusunda Elektrikli Pano Tasarım ve Montajı ile Örtülü Elektrotla Ark Kaynakçılığı (Elektrik Ark Kaynakçılığı) olarak açıldı. Kurslara 40 kursiyer katıldı.

Önümüzdeki günlerde Open-End ve Ring İplik Makinesi Operatörlüğü kurslarının da açılması planlanmaktadır. Bu meslek grubunda eğitim almak isteyenlerin İŞ-KUR Şanlıurfa İl Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

      Eğitim ve firmalarda yapılacak olan staj süresince, kursiyerlere İŞ-KUR tarafından günlük 15 TL ödeme yapılacak, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşın sigorta prim giderleri yine İŞKUR tarafından ödenecek. Firma yetkilileri, staj sonunda başarılı buldukları kursiyerleri firmalarında istihdam ettikleri takdirde, sigorta primi işveren payı 4,5 yıl boyunca kamu kaynaklarından karşılanacak.

    UMEM Projesi kapsamında açılacak olan kurslara katılmak isteyenlerin umem.org.tr web adresine girerek kurslara başvurabiliyor. Kursiyerlerde İŞ-KUR’a kayıtlı olma zorunluluğu aranıyor. UMEM Projesi’yle, 5 yılda 1 milyon kişinin beceri kazanması ve iş bulması hedefleniyor

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.