banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

Koç, Şanlıurfa'dan çekildi

Koç holding uzun yıllar önce Şanlıurfa’da tarım ve hayvancılık alanında yatırım yapmış, ancak bu yatırımını geçtiğimiz yıllarda satarak sadece salça ve domates alanında ki yatırımını da ani bir karar alarak zarar ettiği gerekçesiyle durdurma kararı aldı. Koç holdingin aldığı karar şu şekilde;

KOÇ Grubu, Harranova Çiftliği'nde domates ve salça üretimini durdurma kararını Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bir açıklama ile duyurdu. Açıklamada, Harranova Besi ve Tarım Ürünleri şirketinin mevcut faaliyetlerinin kârlılık durumunun beklentilere cevap vermediğine dikkat çekildi. Açıklamada, domates ve salça üretim faaliyetlerinin durdurularak stratejik opsiyonların değerlendirilmesi çalışmalarına başlanmasına karar verildiği kaydedildi. Bu opsiyonlar arasında Harraova hisselerinin veya maddi duran varlıkların satışı, önemli miktarda şirket varlığının toptan satışı ve faaliyetlerin yeniden yapılandırılması gibi seçenekler bulunuyor. Harranova Çiftliği'nde yapılacak çalışmalardan elde edilecek sonuçlar Olağanüstü Genel Kurul'da pay sahiplerine sunulacak. Çiftliğin kaderi 26 Aralık'ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul toplantısında belli olacak.

Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.