banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Kaplan, Urfalı İşadamlarıyla Bir Araya Geldi

Türk Eximbank’ın, 1987 yılında rahmetli Turgut Özal tarafından kurulduğunu ifade eden Genel Müdür Kaplan, dünyada 100 yıllık geçmişe sahip örneklerin bulunduğunu kaydetti. Türkiye ihracatındaki gelişmelere paralel bankalarının da büyüdüğünü ifade eden Kaplan, “Yurtdışı desteklerimizi, yoğunlukla Afrika ülkelerine ihracat yapan firmalar kullanıyor. Afrika, ülkemiz olduğu kadar bizim için de önemli bir Pazar. Firmalarımıza, başka finans kurumlarına göre daha uygun faizli krediler kullandırıyoruz. Bizimle çalışmayan firmaların dahi diğer bankalar karşısında pazarlık gücünün arttığını biliyoruz.” dedi.

Yeni hizmet anlayışı ile işadamlarını bire bir ziyaret ederek taleplerini dinlediklerini belirten Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, 2010 yılında 8,5 milyar dolar bütçelerinin, 2014 yılında 30 milyar dolar civarında olmasını tahmin ettiklerini söyledi. Merkez Bankası ile paralel çalıştıklarını da hatırlatan Kaplan, “Avrupa’da bir çok ülkede ihracat sigortası çok yaygın. Bunda geç kalmamıza rağmen çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl içerisinde Ankara’dan İstanbul’a da taşınmamız ise hem bizim hem de ihracatçı açısından çok büyük önem taşıyor.” diye konuştu.

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan ve yönetim kadrosunu Şanlıurfa’da ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu da, “TUSKON’un bir toplantısında sayın Genel Müdürümüz Kaplan’ı kentimize davet etmiştim. Türk Eximbank kredilerinden şimdiye kadar 2 firma yararlanıyordu. Bu ziyaretle kredilerden faydalanan firma sayısının 12’ye çıkacağına inanıyorum.” dedi.

ŞUGİAD olarak, başta Türkiye ve Şanlıurfa’ya katkı sağlamaya devam ettiklerinin altını çizen Başkan Öksüzoğlu, “Geçtiğimiz hafta sonunda TUSKON Başkanlar Kurulu Toplantısı ve akabinde 207 TUSKON üyesi, yatırım yapabilecek dernek başkanlarının kentimize gelmesiyle moral bulmuştuk. Yine, yatırımcı ve ihracatçıya destek olan Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan’ı ve yönetim kadrosunu da ağırlamış olmamız, Şanlıurfa’nın gelecek günlerinin ne kadar parlak olacağının bir göstergesidir.” diye konuştu.

ŞUGİAD dernek binasındaki kahvaltılı toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra çok sayıda ihracat yapan dernek üyesi firma katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.