banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

İstanbul Turizm acentelerinden Ş.Urfa çıkarması

 Şanlıurfa'nın turizm potansiyelini iyi bilen ve turizm sezonunda bunu iyi değerlendirmek isteyen TURSAB'ın İstanbul'daki 19 Acente üyesinin yetkilileri ve çalışanları, stratejik planlarını belirlemek için Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya geldi. İki günlük bir program çerçevesinde Şanlıurfa'da 1986 yılından bu yana, profesyonel ekibiyle turizm sektöründe hizmet veren Kaliru Turizm'in organizasyonu ile kente gelen yaklaşık 40 turizmciye ŞUTSO'da bir toplantı düzenlendi. ŞUTSO Toplantı salonunda Şanlıurfa'nın turizm değerleri ve bu yılki hedeflerini anlatan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa Belediye Başkanı A.Eşref Fakıbaba ve ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin kentin turizm de şahlanacağını aktardılar.

Toplantıya Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa Belediye Başkanı A.Eşref Fakıbaba, ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, ŞUTSO Başkanı Vekili Cem Göncü ve Şanlıurfa Sivil Toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Şanlıurfa'daki Turizm Acenteleri de yoğun ilgi gösterdi.

ŞUTSO BAŞKANI ERTEKİN:  URFA TURİZMDE PARLAYACAK

İstanbul'dan Şanlıurfa'ya gelen çok sayıdaki turizm acentelerinin yetkililerini bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin yaptı.

Ertekin konuşmasında Şanlıurfa'nın 2009 yılında yatılı turist sayısının 380 bin olduğunu belirterek kente günü birlik gelen turistlerle bu rakamın iki üç kat olduğunu belirtti. Ertekin, Şanlıurfa'nın 2020 yılı yatılı turist sayısı hedefinin 2 milyon olduğunu söyledi.Ertekin " Urfa turizmle parlayacak."dedi

BELEDİYE BAŞKANI FAKIBABA: TURİZM POTANSİYELİMİZ ANTALYADAN FAZLA

Şanlıurfa Belediye Başkanı A.Eşref Fakıbaba'da belediye başkanı olduğu döneme kadar Şanlıurfa'nın turizm potansiyelinin çok farkında olmadığını belirterek "Ben belediye başkanı olduktan sonra Urfa'yı tanıyabildim."dedi

Şanlıurfa'ya bir günlüğüne gelenlerin bu şehri gezmekle bitiremeyeceğinin altını çizen Fakıbaba, Şanlıurfa'nın yalnızca Balıklıgöl'den ibaret olmadığını vurguladı. İtalya'daki dar sokakların aynısının Şanlıurfa'da da bulunduğunu dile getiren Fakıbaba, bunu tam anlatamadıklarından yakındı. Şanlıurfa'nın Dünyanın en eski şehirlerinden biri olduğunu aktaran Fakıbaba, bunun Tevrat'ta da, İncil'de olduğunu Kuran'ı kerim'de de dolaylı olarak anlatıldığını söyledi. Fakıbaba, Şanlıurfa'nın Antalya'dan fazla turizm potansiyelinin bulunduğunun altını çizdi.

VALİ OKUTAN: GÖBEKLİ TEPE TARİH KİTAPLARINI DEĞİŞTİRECEK

Belediye başkanı ve ŞUTSO başkanından sonra Şanlıurfa'daki turizm değerlerini slayt gösterisiyle İstanbul'dan gelen Turizm Acentelerinin yetkililerine ve çalışanlarına anlatan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Alman arkeologların Göbekli Tepe kazılarında elde ettiği bulgularla ilerleyen yıllarda tarihin yeniden yazılacağını vurguladı. Şanlıurfa'da 7 medeniyetin yaşadığını ancak şuana kadar 3 medeniyetin bulgularına ulaşıldığını aktaran Vali Okutan, "Dünyanın en eski yani ilk üniversitesi Harran'da. Dünyanın ilk tarımının yapıldığı yer Şanlıurfa. Tarihi değerleri açısından ve turizm değerleri açısından oldukça zengin olan ilimiz hak ettiği yerde değil. Şanlıurfa'nın Fiziki yapısı sosyal alt yapısından çok yüksek. Böyle olunca da sıkıntılar beraberinde geliyor. Biz devlet olarak bunun farkındayız ve bunu gidermek için çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye yeni bir dönemi yaşıyor. Uluslararası konjöktürde farklılıklar oluştu. Doğunun varlığı da keşfedildi. Dış politikamızda komşularımızla daha iyi ve güzel bir sürece girildi. Bu da bazı illeri ön plana çıkartıyor. Bu illerden biri de Şanlıurfa. Suriye sınır iller olan Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Mardin önümüzdeki süreçte turizmde ve diğer konularda ortak hareket edecek. Değerler üzerinde ilişkilerimizi sürdüreceğiz. Bizi birleştiren değerleri de hesap etmek zorundayız. Turizmi şaha kaldırmak için çaba sarf ediyoruz."dedi

Balıklıgöl için çok önemli çalışmalar yaptıklarını bunun için yereldeki oda ve belediye başkanları ile günde birçok kez bir araya geldiklerini vurgulayan Okutan, Atatürk barajında yelken yarışmalarını, Halfeti'de tekne turlarını yeniden canlandırmayı planladıklarını ifade etti.

Şanlıurfa'nın sanayi şehri Gaziantep'in de turizm turizmin kenti gösterilmesinin yanlışlığının da altını çizen Okutan, bunun düzeltilmesi içinde çabalarının bulunduğunu kaydeden Okutan, Gaziantep'ten çok daha fazla turizm potansiyeli olan Şanlıurfa'nın sanayi şehri olarak ilan edilmesine anlam veremediğini söyledi.

ŞANLIURFA'YA OTEL YAPMAK İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Gaziantep'in sanayi Şanlıurfa'nın turizm şehri ilan edilmesi gerekirken yapılan bu yanlışlığın düzeltilmesi için girişimlerinin bulunduğunu hatırlatan Okutan, Şanlıurfa'nın turizm potansiyelini fark eden 7 otel yetkilisinin kentte otel yapmak istediğini belirtti. Bunun için Şanlıurfa'ya otel yapmak isteyenlerin kendileriyle irtibat halinde olduğunu anlatan Okutan, şu an yer arayışlarının devam ettiğinin altını çizdi.

Şanlıurfa'nın Musul'a, Kerkük'e yakınlığının Adana dan daha yakın olmasına, kentin nüfus yapısına, demiryolu ve ulaşım anlamında aldığı ve bu yıl içinde alacağı mesafeler hakkında da Turizm acenteleri sahiplerine bilgi veren Vali Okutan, ilin kapsamlı olarak anlatıldığı slâyt'ında Şanlıurfa'nın sulanabilir arazi bakımından ve yetiştirilen kimi ürünlerde Türkiye sıralamasında olduğunu sözlerine ekledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.