banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

İsotun fiyatı ceb'i, tadı ağzı yakıyor (Video)
Soğuk hava ve kış şartları sebze meyve fiyatlarına yansıdı. Yılın zam şampiyonu biber, salatalık ve patlıcan oldu. Yöre mutfağının baş tacı olan biber, hem cepleri hem de ağızları yakıyor. Hal pazarında biberin kilosu 7,5 liradan, pazarda ise 9 liradan satılıyor.



Havalar soğudu, sebze-meyvede etiketler anında değişti. Kar yağışını bahane eden başka illerin hal pazarı esnafı ellerindeki ürünleri bile yüzde 50 zamla satıyor.



Ulaşımın aksamasına neden olan kar yağışı ile birlikte uyanıklar da harekete geçti. Karın yağmaya başladığı ilk günden itibaren, sebze-meyve fiyatları yüzde 50'ye varan oranlarda arttı



Soğuk havada fiyatların artması doğal bir sonuç olarak görülse de, fırsatçıların ellerindeki eski mallara yüksek fiyat vermesi dikkat çekti.



Ulaşım zorluğu nedeniyle karda kalan ve fiyatının daha pahalı olması beklenen yeni ürünün hallere girişi sınırlı kaldı.
Kaynak: Kanalurfa.com






Haberin Videosu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.