banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

İŞKUR'dan Batman'da ilave bin 575 personel alacak

Batman İŞKUR, 9 Kasım’da başlatacağı iki bin kişilik Toplum Yararına Programlara ek olarak bin 575 kişiyi daha istihdam ediyor.

Ek proje ile alınacak bin 575 personel, diğer projelerle birlikte işe başlayacak ve Batman merkez ve ilçelerde çeşitli kamu kurumlarında görevlendirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, “Toplum Yararına Programlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla tüm projelerin başvuruları, iş ve meslek danışmanı arkadaşlarımız aracılığı ile 15 Ekim - 25 Ekim tarihleri arasında Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde veya www.iskur@gov.tr adresi üzerinde elektronik ortamda yapılabilecek.” dedi.

Toplum Yararına Programlar işsizliğin yoğun olarak yaşandığı bölgede özellikle Batman’a sosyo-ekonomik açıdan ciddi katkılarının olduğunu vurgulayan Eviz, 2015 yılında başlayan projelerde yararlanıcı sayısının toplam 4 bin 750 kişi olduğunu söyledi. Eviz, bu projelerde toplam sözleşme bedelinin ise yaklaşık olarak 38 milyon TL olduğunu aktardı.

Projelere başvuru şartları

Projelere başvuru şartları ise şöyle sıralandı: "Kuruma kayıtlı işsiz olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç); Okur-yazar, ilköğretim veya lise mezunu olmak. Erkeklerde 30-65 yaş kadınlarda ise 25-45 yaş arasında olmak, kamuda herhangi bir ad altında maaş vb. gelire sahip olmamak."  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.