Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_crdgei5hk40cl8ma0jvsiirvn5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
"İşçi alımında engellilerin kontenjanı artırılsın" haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

 Bitlis merkez ve ilçelerinde açıklanan resmi rakamlarda 5 bin 400 engelli vatandaşın olduğunu belirten Türkiye Sakatlar Derneği Bitlis Şube Başkanı Ahmet Koçyiğit, bu engelli vatandaşların biran önce topluma kazandırılması gerektiğini söyledi.

Koçyiğit açıklamasında, “Doğuştan gelen ve sonra da çeşitli kazalar sonucunda birçok vatandaşımız engelli duruma düşmektedir. Her birimizin aday olduğu bu engellilik durumunda olan vatandaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Dernek olarak bu engelli vatandaşlarımızın bazılarına her ne kadar ulaşarak topluma kazandırmaya çalışsak da, çoğu engelliler toplumdan uzak evlere hapsedilmiş durumdadırlar. Bunları yeniden topluma kazandırmak için kim elinden ne geliyorsa yapmalıdır.” dedi.

Koçyiğit, İŞKUR tarafından temizlik başta olmak üzere farklı kurumlarda çalıştırılmak üzere işçi alımında engelli vatandaşlara öncelik verilerek, kontenjan sayılarının artırılmasının engellileri topluma kazandırmak için önemli bir adım olacağını kaydetti.

Açıklamasının devamında Koçyiğit, “İlimizde İŞKUR tarafından farklı kurumlarda çalıştırılmak üzere bin 700 işçi alımı yapılacağı duyuruldu.  İlk etapta Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalıştırılmak üzere 710 işçi için başvurular başladı. Dernek olarak isteğimiz, istihdam edilecek olan işçi alımında öncelik engelli vatandaşlarımıza verilmesidir. Sürekli toplumdan dışlandıklarını düşünen bu engelli vatandaşlarımıza iş ortamının sağlanması durumda, bu algıdan sıyrılarak toplumla birlikte olmaya çalışacaklarını düşünüyoruz. Engellilere sadece acınarak bakmak yerine, onların kendi ayakları üstünde durarak, hayata daha güzel bakmaları için iş imkânları sağlamalıyız.” ifadelerine yer verdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.