banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

İki bakan emeklilik yaşında kafaları karıştırdı!

İlk sinyali Şimşek verdi, Çelik karşı!

"Dünyada emeklilik yaşının 48-49 olduğu başka ülke yok" diyen Şimşek, sosyal güvenlik açıkları konusunda  çalışma yapılacağı mesajını verirken, Çelik ise emeklilik yaşının yükseltilmeyeceği yönünde net açıklama yaptı.
Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre Bakan Çelik, "Ne hükümetimizin, ne de bakanlığımızın gündeminde emeklilik yaşının yükseltilmesine ilişkin bir çalışma yok" dedi.

Şimşek, "Çok açık ve net olarak söylüyorum, şdünyada emeklilik yaşının 48-49 olduğu başka hiçbir ülke yok ama Türkiye'de bu hâlâ devam ediyor. Diğer ülkeleri bilmiyorum ama 34 OECDülkesinde ortalama emeklilik yaşı 64-65'tir, bazı ülkelerde 67'dir" dedi. Şimşek'in işaret ettiği "çalışma", yaşın yükseltilmesi olarak algılanmıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.