banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

İGİAD Gaziantep'te Temaslarda Bulundu

Merkezi İstanbul'da olan İGİAD'ın çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek ve Gaziantep'i daha yakından tanımak için Gaziantep'e gelen İGİAD yönetim kurulu üyeleri ilk önce Vali Erdal Ata'yı ziyaret ettiler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ata, İGİAD'a başarılar dileyerek yönetim kurulu üyelerinden çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Ata'nın ardından Başkan Güzelbey'i de ziyaret eden Şükrü Alkan ve yönetim kurulu üyeleri, burada da yaptıkları çalışmalardan bahsettiler. İGİAD yönetimiyle sıkı bir diyaloga giren Başkan Güzelbey, Gaziantep'in kültür ve turizm yönüyle de kalkınma hamlesi yaptığını söyleyerek, şehrin UNESCO Dünya Mirasları Listesine de girdiğini belirtti. Gaziantep'te işsizlik sorununun yaşanmadığını dile getiren Güzelbey, bazı sektörlerde çalıştıracak eleman dahi bulunamadığını belirtti. Konuşmaların ardından Şükrü Alkan, Başkan Güzelbey'e İGİAD yazılı bir tabak hediye etti.
İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan ve yönetim kurulu üyeleri, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özcan Bartık, "MÜSİAD olarak Gaziantep'te birçok güzel çalışmalarda yer aldık. İnşallah bundan sonrada hayırlı ve güzel olan tüm projelerde yer almaya devam edeceğiz.” dedi.
İGİAD ile ilgili bilgi veren Şükrü Alkan ise, "İGİAD olarak bizler iş hayatı ve toplumsal hayat açısından faydalı olacak çalışmalar yapıyoruz. Özellikle çalışmalarımızda ahlak merkez oluşturmaktadır. İnsan odaklı çalışmalar yapıyoruz. Kalkınmada insanın önemini hatırlatmaya çalışıyoruz her zaman. Bunun yolu da iş ahlakından geçiyor." diye konuştu. Konuşmasını tamamlayan Alkan, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özcan Bartık'a çeşitli hediyeler takdim etti.
Ardından İGİAD heyeti Zirve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa’yı ziyaret etti. Üniversite hakkında bilgiler alan heyet, ardından, İGİAD’ın üniversite-sivil toplum iş birliğine önem verdiğini ve birçok çalışmayı üniversiteler ile ortak yürüttüklerini vurguladı.
Ziyaretler sonrasında bir değerlendirme yapan Alkan, "Gaziantep’te bir dizi ziyarette bulunduk. Biz İGİAD olarak Anadolu'da bu tip ziyaretleri önemsiyoruz. Daha önce Kayseri ve Bursa ilimize yaptığımız bu tip ziyaretlerle, İGİAD'ın gündemini oralara taşımaya gayret ettik. İGİAD olarak bizler 2003 yılından bu yana özellikle ahlaklı girişimciliğin yaygınlaştırılmasına vurgu yapıyoruz. Türkiye'de 2023 vizyonunda ekonomik bir kalkınma hedefi var. Bu kalkınmada Anadolu göz ardı edilemez. Anadolu aslanlarının bu kalkınmadaki rolü çok önemli. Özellikle bu kalkınmada 500 milyon dolarlık ihracat yapılması hedef olarak belirlendi. Dünyada ilk 10'a girecek bir ekonomi bizim için hedef olarak ortaya koyuldu. Bu kalkınmanın olmazsa olmazının da ahlak olduğunu ziyaretlerimiz sırasında dile getirdik. İnsanlar dürüst ve ahlaklı olmalı" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.