banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

Hilvan'da Bir İlk!

Arif Toprak Tekstil Fabrikasının açılışına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Abdülkerim Gök, Zeynep Karakan Uslu, Kasım Gürpınar, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Genel sekteri Mustafa Yavuz, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Şanlıurfa İşkur Müdürü Necdet Karasevda, Şanlıurfa SSK il müdürü Keşif Kıılıç, İşadamı Arif Toprak, Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Badıllı, ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hilvan’da 75 kişilik istihdam sağlayan Arif Toprak Tekstil Fabrikasının açılışında şöyle konuştu.’’ Arif Toprak Tekstil Fabrikasının Hilvan’ımızda 75 kişiyi istihdamını gerçekleştirdiği işyerinin açılışının vesile ile bugün buradayız. Öncelikle bu işyerinin, bu tekstil fabrikasının hayırlı olmasını diliyorum. Burada çalışan ekmeğini kazanan, alın terinin hakkını alan 75 kardeşimize bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye’deki dengesizlikleri gidermek ve Türkiye’de dengeli bir kalkınmayı gerçekleştirmek için özellikle yıllarca ihmal edilen 6.bölge diye ifade edilen Güneydoğu bölgesindeki, Doğu Anadolu bölgesindeki bazı illerimize dönük çok ciddi teşvik paketlerini hizmete koymuş bulunuyoruz. Burada çalışan kardeşlerimizin istihdamının teşviki açısından çok önemli teşvikler var. İşte bunu bilen işadamlarımız bu bölgelere yaygın bir şekilde yatırımlarını gerçekleştiriyorlar. Şimdi 75 kişinin çalıştığı bu atölyeyi bizlerde bu teşvikler çerçevesinde yeterli görmüyoruz. İsteğimiz 500 kişi daha çalıştıracağını ifade ediyor ki, bununla ilgili bizler idari olarak ne üzerimize düşüyorsa o yardımı sağlayacağız. İŞKUR onların emrinde istedikleri destekte eleman yetiştirmekte imkânları var ve bu yetişen bu elemanı burada istihdamını sağlamak var. Onun için Hilvanlı kardeşlerimize, genç kızlarımıza, gençlerimize söylüyorum İŞKUR bünyesinde mesleki eğitimlere katılın ve meslek sahibi olun ki, burada tekstil atölyesi açıldığı zaman ben bu mesleği bilmiyorum demeyin ki iş bulamıyorum olmasın. Benim mesleğim var hemen işe başlama imtihanınız olsun. İnşallah bunların sayıları artacaktır. Ve Hilvan’ımızda da Şanlıurfa’mızda da işsizlik sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacak. Tekrardan bu güzel teşebbüslerinden dolayı işadamımızı kutluyorum, bu işyerinin hayırlı olmasını diliyorum, bol kazançlar, helal kazançlar diliyorum. Ve çalışanlar içinde hayırlı olmasını diliyorum.’’ Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.