banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Haleplibahçe Çarşısı'ndaki Değişime Esnaftan Tam Not

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın öncülüğünde Şanlıurfa Belediyesi Koruma Amaçlı İmar Birimi’nce ıslah edilen Haleplibahçe Çarşısı, yepyeni yüzüyle halka hizmet veriyor.

     Şanlıurfa Valisi ŞURKAV Başkanı Nuri Okutan’ın talimatı ile Şanlıurfa Belediyesi’nce hazırlanan proje ile harabe yıkık ve görüntü kirliliği oluşturan 60 dükkân yapılan ıslah çalışmasının ardından mezbelelik durumdan kurtarılarak, daha modern bir görünüme kazandırıldı.

     Şanlıurfa Belediyesi ve ŞURKAV(Şanlıurfa Kültür ve Araştırma Vakfı) arasında imzalanan protokol neticesinde yaklaşık 2 ay süren çalışmanın ardından yepyeni bir görünüme kavuşturulan Haleplibahçe Çarşısı esnafı, değişimden oldukça memnun kaldıklarını söylediler.

ÇARŞI ESNAFINDAN FAKIBABA “TEŞEKKÜR” PANKARTI

     Daha önce naylon brandalar altında sağlıksız bir şekilde ekmek kazanma mücadelesi verdiklerini belirten Haleplibahçe Çarşısı Esnafı, ıslah çalışmalarından ötürü Şanlıurfa Belediyesi’ne ve Şanlıurfa Valiliği”ne teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

     Çarşı’nın içersine üzerinde “Çarşımızın yapımını üstlenen Belediye Başkanımız Dr. A.Eşref Fakıbaba ve ekibine canı gönülden teşekkür ederiz” pankartı asan esnaflar duygularını şu şekilde dile getirdiler.

      “Çarşımızın eskisiyle yenisini kıyasladığımız takdirde büyük bir değişimi görebilirsiniz. Çarşımızı kötü görümünden kurtaran Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz. Daha önce naylon ve bezlerin altında çalışıyorduk ancak şimdi daha iyi bir görünüme kazandırıldı. Eskiden müşterimize iyi bir hizmet sunamıyorduk şimdi ise müşterimizi daha iyi ağırlama şansı yakaladık.”  

    Haleplibahçe Çarşısı’nın batı kısmında yer alan ve Urfa Kalesi Plato’suna yakınlığı ile bilinen 12 dükkânı kapsayan alanda ise ıslah çalışmalarına başlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.