banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Girişimci Kadınlara hibeli destek

Projenin kabulunu dolayısı ile Şanlıurfa Hilton Otelinde bir tanıtım toplantısı düzenlendi.
Tanıtım slayt gösterisinin ardından Toplantının açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Başkanı Asuman Cevahir Yazmacı, "Sosyologların özellikle son zamanlarda vurguladığı bir kavram var. Zamanın ruhunu okumak. Bugün dünyanın en başarılı ülke, kurum ve kişilerine baktığımızda bu unsurların ortak noktasının zamanın ruhunu okumak olduğu görülecektir” dedi. 
Şanlıurfa'da yaşayan ve bu coğrafyaya inanan kişiler olarak bir araya gelip zamanın ruhunu okuma girişiminde bulundukları ve bu vesile ile derneği 2007 yılında kurduklarını söyleyen Yazmacı:  “Bu yıldan itibaren çalışmalarımızın sonucu olarak biz Şanlıurfa girişimci iş kadınları derneği, Karacadağ Kalkınma Ajansı'na,' Şanlıurfa iş hayatında kadının yeri', sorunlar ve çözüm önerili adlı bir proje sunduk. ve projemiz doğrudan faaliyet Mali destek programı kapsamında hibe almaya hak kazanmıştır” dedi.
Daha sonra Kürsüye gelen ŞUTSO Başkanvekili Cem Güncü; “günümüz ekonomisinde kadının önemi her geçen gün artmaktadır. Bu konuda kadın girişimcilere ön ayak olan Girişimci İş Kadınları Derneğini destekledik desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.
Toplantıda söz alan Şanlıurfa KOSGEB Müdürü İdris Erkeksoy ise; Urfa’nın girişimciliğe çok ihtiyacı var. KOSGEP olarak 2011 yılında yaklaşık olarak 900 kişiye girişimcilik eğitimi verdik. 2012 yılı için 160 kadına girişimcilik eğitimi vermek için Girişimci İş Kadınları Derneğini ile protokol imzaladık” dedi.
İŞKUR Müdürü Necdet Karasevda; “önceleri şöyle bir söz vardı “kervan yolda dizilir” diye. Bu yanlış. kervan yola çıkmadan hazırlık yapmalı. artık Bu konuda hazırlık yapan girişimci kadınlarımız var” dedi.
Son olarak kürsüye çıkan  Şanlıurfa Vali Yardımcısı Soner Zeybek ise, "Kadınların her zaman yaşam tarzında bir farkındalığı olduğu gibi istihdam anlamında da onlara ihtiyacımız vardır. Bu nedenle bu cesareti gösteren kadınlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Toplantıya Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Vali Yardımcıları Soner Zeybek, İş-Kur Müdürü Necdet Karasevda, KOSGEB Müdürü  İdris Erkeksoy, Yazar Misbah Hicri,ve çok sayıda misafir katıldı.
Tanıtım Projesi daha sonra verilen kokteyl ile sona erdi.
Haber: M. Guli Aslan/ Balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.