banner2
Öne Çıkanlar mustafa Sivas 4 Eylülspor Rusyayı yatağa soktu Tel Abyad kutsal topraklar

Genç Girişimciler Tecrübelerini Paylaşacaklar

Şanlıurfa TOBB Genç Girişimciler Kurulu, ildeki genç girişimcilerin sayısını arttırmak ve gençleri girişimci olmaya teşvik etmek amacıyla yenilikçi projeler geliştirmeye devam ediyor.
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şanlıurfa TOBB Genç Girişimciler Kurulu, arasında ŞUTSO Meclis Salonu’nda 20 Eylül 2013 tarihinde imzalanacak olan protokolle, Ekim ayından itibaren 7 ay boyunca Şanlıurfalı iş adamları ve alanında uzman olan isimler, meslek liselerinde eğitim gören gençlerle bir araya gelerek deneyim ve bilgilerini paylaşacaklar. Bu sayede, meslek liselerinde geleceğin mesleklerine hazırlanan gençlerimizin girişimci olmaları ve kendi işlerini kurmaları yönünde motivasyonlarını artırılacak, yeni neslin “iş arayan değil, kendi işini kuran” pozisyonunda iş hayatına adım atması konusunda teşvik edilmesi sağlanacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa TOBB GGK Başkanı Mahmut Barut, “Bu projenin Şanlıurfa’da bir ilk olduğunun altını çizdi. Barut “Gençlerimizi girişimcilik konusunda desteklemeyi, kendi işlerini kurarken “ne tür” desteklerden “nasıl” faydalanabilecekleri konusunda onları bilgilendirmeyi hedefliyoruz. Ekim 2013 tarihinden itibaren 7 aylık süre zarfında gerçekleştirilecek seminerlerde; başarılı girişimcilik hikayelerinin işadamları tarafından gençlerle paylaşılması, iş kurarken faydalanılacak finansal destekler, ihracatla ilgili temel bilgiler ve destekler gibi girişimcilik konusunda merak edilen konular gündeme taşınarak, gençlerin iş hayatına daha bilinçli ve hazırlıklı bir şekilde adım atmaları amaçlanıyor” dedi.
Mahmut Barut konuşmasına şöyle devam etti, ”20 Eylül 2013 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda Şanlıurfa TOBB GGK ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanacak protokolle hayata geçirilecek olan bu projede, Şanlıurfa’daki bütün meslek liselerini ve üniversite öğrencilerimizi de sürece dahil ederek, aşağıda belirtilen alanlarda kısa zamanda daha çok gencimize ulaşmayı planlıyoruz. Programımıza tüm liseli gençlerimiz, üniversite öğrencilerimiz, tüm vatandaşlarımız, kısaca hayalleri olan herkes davetlidir”diyerek sözlerini tamamladı.
Projenin Uygulanacağı Alanlar;
1-Makine
2-Turizm
3-Yapı-İnşaat
4-Gıda-Tarım
5-Bilişim
6-Elektrik-Elektronik
7-Tesisat ve İklimlendirme

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.