banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Sanlıurfa Sanlıurfa Haber ak parti

GAPta İtalyanlarla işbirliği

Türkiye'nin en büyük yatırımlarından Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) yabancıların da ilgi odağı oldu. Toplamda 27 milyar TL'nin üzerinde para harcanan proje için dünyanın önde gelen İtalyan şirketleri sıraya girdi. GAP'ın merkezi Şanlıurfa'ya yatırım arayışı için gelecek İtalyan işadamlarıyla ortaklık yapmak isteyen 23 Şanlıurfalı girişimci hazırlıklarını tamamladı. İtalyanlarla hangi alanda yatırım ortaklığı yapacakları konusunda çalışmalarını hazırlayan Şanlıurfalı 23 girişimci Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına(ŞUTSO) müracaatını yaptı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, İtalyan iş adamlarının yatırım ortaklığı arayışı için 23 Mart 2010 tarihinde Şanlıurfa'da olacağını söyledi. İtalyanların Şanlıurfa'ya gelmeden önce Gaziantep7e de uğrayacağını hatırlatan Ertekin, GAP'a gelecek olan işadamlarına İtalya Ekonomik Gelişim Bakanının da eşlik etmesini de beklediklerini ifade etti.

GAP İdaresi Başkanlığı'nın davet ettiği İtalyan heyeti, 2010 mart ayında ağırlayacaklarını aktaran Ertekin, "İtalyan işadamları GAP'ta yatırım imkânlarını ve yerli işletmelerle ortaklık imkânlarını araştıracaklar. Şanlıurfalı ve bölgedeki işadamlarımızın ve yatırımcılarımızın hangi konuda İtalyan işadamlarıyla ortaklık kurmak istiyorsa odamıza bildirmelerini istemiştik. Şuana kadar Şanlıurfalı 18 firma bize müracaat ederek İtalyanlarla ortaklık yapacaklarını bildirdiler. İtalyan girişimciler bölgede özellikle altyapı, yenilenebilir enerji, tarım, gıda, giyim, tekstil, turizm ve mobilya gibi konularda yapacakları yatırımlarda iş birliği, yerli ortak arıyorlar. " dedi.

 

Ertekin, İtalya'nın, halen Türkiye'nin en büyük üçüncü ticari partneri olduğunu hatırlatarak, karşılıklı ticaret hacminin 2008 yılında 19 milyar dolara ulaştığını vurguladı. Doğrudan yatırımlar sıralamasında da beşinci olan İtalya'nın 2008'de gerçekleştirilen kamu ihalelerinden en fazla pay alan ülke olduğunu dile getiren Ertekin, İtalyan işadamlarının yatırım için GAP'a gelmesini önemsediklerini sözlerine ekledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.