banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Evini Yıktırana 31 Bin Lira

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümde vatandaşın yükünü azaltacak bir destek paketi hazırladı. Buna göre bakanlık her bir daire için en fazla 100 bin lira kullanılacak krediye 'özel hesaptan' faiz desteği verecek.

 

Halen vatandaşlar yüzde 0,85'ten konut kredisi çekebilirken riskli evini yıktıran yüzde 0.70'den kredi alabilecek. Ayrıca 10 yıl vadeyle alınan 100 bin TL'lik kredi için öngörülen toplam 48 bin TL'lik faizin 23 binini devlet ödeyecek.

 

Damga Vergisi, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi, Kaynak Kullanım Fonu gibi vergi ve harçlarda alınmayacak.

 

Konut başına 8 bin lirayı bulan bu kalemlerle birlikte vatandaşa toplamda 31 bin liralık destek sağlanmış olacak. (dünyabülteni)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.