banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Erdoğan'ın sözü piyasaları rahatlattı

Başbakan Erdoğan Bakü ziyareti öncesi yaptığı açıklamada 'kriz geliyor' uyarısına da cevap verdi. Biz krizlere hazırlıklıyız. Yere sağlam basıyoruz. Daha önce teğet geçecek dedim. Bu sefer teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha güçlüyüz. Eğer verim ekonomisinde saf alırsak israf ekonomisinden uzak durursak kriz bize uğramaz. Biz bugün güçlüysek kamu harcamalarında yaptığımız tasarruftandır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir-iki yıl önce bazı çevrelerin TL’nin değerlenmesinden rahatsız olduğunu, şimdi ise TL’deki değer kaybından rahatsızlık duyulduğunu ifade ederek, bu konuda orta noktanın bulunacağını açıklaması, doları düşürdü. Başbakan’ın açıklaması öncesinde 1.715 TL seviyesinde bulunan dolar, açıklamanın ardından 1.68 TL’ye kadar indi. Kurdaki düşüşün etkisiyle faiz de yüzde 9’un altına inerken, borsada da çıkış yaşandı.

Merkez Bankası doların ateşini düşürmek için önceki gün döviz tevdiat hesaplarındaki zorunlu karşılıkların düşürüldüğünü açıklamış ancak istenen etki gerçekleşmemişti.  1 yıl ve 1 yıldan uzun vadeli DTH’larda karşılık oranı yüzde 11′den 10′a, 3 yıla kadar vadelilerde yüzde 11.5′ten 10′a, 3 yıldan uzun vadede ise yüzde 11′den 9′a düşürülmüştü.

RADİKAL

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.