banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

Erdoğan müjdeyi verdi!

Erdoğan müjdeyi verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren üniversite öğrencilerine verilen burs ve kredinin yüzde 20 oranında artırılacağını, 120 TL olan beslenme yardımının da 150 TLye çıkarılacağını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ocak 2011 itibariyle öğrenci ve burs kredilerini yüzde 20 oranında artacağını söyledi.

Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, lisans öğrencilerine kredi yurtlarında kalmaları durumunda 120 TL beslenme yardımı yaptıklarını, bunun yılbaşı itibariyle 150 TLye çıkacağını açıkladı. Erdoğan, 200 TL burs veya kredi alan öğrenci 240 TL, master öğrencisi 480, doktora öğrencisi 720 TL alacağını söyledi.

Erdoğan, 2002-2010 arasında burs ve kredi miktarındaki artışın yüzde 433 olduğuna işaret etti.

Müjdeyi buradan veriyorum diyen Erdoğan, çocuklarını okula gönderemeyen ailelere yaptıkları şartlı nakit transfer miktarını da yeniden düzenlediklerini söyledi.

Şartlı nakit transfer miktarlarını yüzde 22 ile 50 oranında artırdıklarını kaydeden. Erdoğan, ilköğretime devam eden erkek öğrenciler için verilen 20 TLyi 30a, kız çocuklar için verilen 25 TLyi 35 TLye çıkardıklarını kaydetti. Erdoğan, ortaöğretime devam eden erkek öğrencilere verilen 35 TLyi 45e, kız öğrencilere verilen 45 TLyi 55 TLye yükselttiklerini söyledi. 

Erdoğan, yapılan düzenlemelerin bütçeye ek getirmediğini belirterek, bunun bütçe içi kaydırmalarla gerçekleştiğini kaydetti.

Erdoğan, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren Ziraat Bankasının tarımsal kredi faiz oranının yüzde 13den yüzde 10a çekileceğini bildirdi. 

SERT TEPKİ GÖSTERDİ
Özerklik ve iki dil tartışmalarına da sert teki gösteren Başbakan Erdoğan, ölümünün yıl dönümünde anılan Mehmet Akif Ersoyun sözlerini örnek gösterdi. Medyayı, kanaat önderleri ve siyasileri tavır almaya davet etti:

İstiklal Marşımızı bir Türk mü yazdı? Kürt mu yazdı? Arnavut yazdı. Ama o milletin ortak sesiyle, onun için bu Mecliste sahiplenildi ve takdire şayan oldu.

Bizim ortak rabıtamız Türkçedir. Herkes anadilini konuşacaktır. Ama resmi dille bunu lütfen birbirine karıştırmayalım. Bu ülkenin sosyal barışını zedelemeyelim. Buna kimsenin hakkı yok. Eğer böyle bir şey yapılırsa, bu insafsızlık olur, bu rabıtları zayıflatmak tartışmak, Mehmet Akifin 80 yıl önce söylediği gibi, bu milletin kardeşliğinden haz etmeyenlere hizmet etmektir.

80 yıl önce nasıl ki bu milleti bölmek, tefrika sokmak isteyenler varsa, bugün de varlar. Bu milletin arasına tefrika sokmak isteyenler 73 milyonun düşmanlarıdır.

Son günlerdeki yapay tartışmalar terör örgütünün ve onun uzantılarının çirkin bir tezgahıdır. Özellikle medya, kanaat önderleri ve siyasi partileri bu çirkin oyunu bozmaya davet ediyorum.

Hedef AK Parti iktidarı olduğu için, milletin kaybetmesi uğruna, terör örgütü ile o malum çetelerle iş birliği ytapıyorlar. Bunu geçmiş senelerde de yaptılar.

Doğunun Güneydoğunun meseleleri Ankaradan, İstanbuldan bakılarak anlaşılamaz. Milletim bu oyunu defalarca bozdu yine bozacak. Terör simsarlarını gerçek yüzü ortaya çıkacaktır.

73 milyon vatandaşımızı aynı samimiyetle kucaklamaya devam edeceğiz.

HABERVAKTİM.COM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.