banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

EN FAZLA YATIRIM ŞANLIURFA’YA YAPILDI


Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, tarım alanındaki en büyük yatırımların Şanlıurfa’ya yapıldığını söyledi.

 

Şanlıurfa’da açılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa’nın çok ciddi bir tarım potansiyeline sahip olduğunu hatırlatarak tarım alanında en büyük yatırımın da Şanlıurfa’ya yapıldığını belirtti.

 

Başkan Kaya, Şanlıurfa’da böyle bir organizasyonun yapılmasının ilin ekonomisine de ciddi katkılar sunacağını söyledi.  Şanlıurfa’nın tarım potansiyeline de değinen Başkan Kaya; “ Dünya’da tarımın ilk olarak yapıldığı bir yerde yaşadığımız için gerçekten şanslıyız. Şanlıurfa tarihi ve turizm alt yapısıyla da örnek teşkil edecek bir kent. Sayın Başbakanımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Şanlıurfa’ya oldukça önem vermektedir. Tarım alanındaki en büyük yatırımlar Şanlıurfamıza yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın katılımıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz ve Ortadoğu’nun en büyük tarımsal araştırma merkezi olan GAP Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Tesisleri de  bu yatırımların bir örneğidir.  Bizim bu fırsatları değerlendirerek ilimizi daha iyi yerlere taşımamız gerekiyor. Büyükşehir olan ilimize bir fuar alanının yapılması şart. İlimizin valisiyle büyükşehir belediye başkanıyla bütün sivil toplum kuruluşları ile birlik ve beraberlik içinde Şanlıurfa’yı hak ettiği yere taşımak için elimizi taşın altına koymalıyız.  Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak bizler de elimizden geleni yapmaya hazırız. ” diye konuştu.

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da Türkiye'nin tarımsal potansiyeline değinerek, dünyanın hiçbir çiftçisinin bu üretim ve verimliliği sağlayamadığını söyledi.

Şanlıurfa Eski 11 Nisan Stadyum alanında yapılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,  Şanlıurfaurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya,  Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, çevre illerden gelen oda borsa temsilcileri,  kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.