banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

En çok altını Ağustos'ta Türkiye aldı

 

Türkiye iki ay üst üste altın rezervini en çok artıran ülke oldu. Merkez Bankası, Temmuz'da yaptığı alımlarla altın rezervini 22,5 ton artırmış ve elindeki altın miktarını en fazla artıran merkez bankası olmuştu.

IMF'nin açıkladığı rakamlara göre, Merkez Bankası, altın rezervini Ağustos ayında da 23,344 ton artırarak yine rezervini en çok artıran banka oldu. Merkez Bankası böylelikle Ağustos'ta son beş ayın en büyük alımını yaparken, toplam altın rezervini de 487,351 tona çıkardı.

BEŞ BANKA ALTIN SATTI

Temmuz ayında toplam 15 merkez bankası net altın alıcısı olurken, Ağustos'ta bu sayı sekize geriledi. Beş banka ise elindeki altın miktarını azalttı. Merkez bankalarının altın alımları, kuruluşlar 2010 yılından itibaren net altın alıcısı haline geldiğinden bu yana yakından takip ediliyor. Merkez bankaları bundan önceki 20 yılı net altın satıcısı olarak geçirmişti.

Kaynak: Cnbc-e

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.