Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_oq6qq2drgrj0hlnfp3qhi2r8u4, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Elektrik faturaları asıl diğer kalemler şişiriyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Elektrik faturaları asıl diğer kalemler şişiriyor

Evlerde kullanılan elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi hizmetlerin karşılığında gelen faturalar bel büküyor. Tüketicinin belini asıl büken ise, kullanım bedelinin yanı sıra vergi, fon ve çeşitli kesintilerle kabaran tutarlar oluyor.

Türkiye Gazetesi'nden Mustafa Sezer'in haberine göre, bir ailenin ayda 250 lira tutan bu tür faturaların 100 lirasından fazlası KDV, kullanım bedeli, hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli, bazı fonlara kesintiler ve 'özel' vergiler olarak alınıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın bile "100 liralık faturanın 56 lirası kullanım, gerisi vergi ve fonlar" diye şikayet ettiği durum, tek tek faturalardan incelendi. Faturaları incelenen aile, 100 metrekarelik bir evde oturuyor, doğalgaz kullanıyor, her evde bulunan elektrikli aletlere sahip ve üç kişilik ailenin her bireyi cep telefonu kullanıyor. Bu ailenin en son elektrik faturası 125.60 TL gelmiş. 350 KWH elektrik kullanmışlar. Bu tutarın çıplak kullanım bedeli 81.95 TL... Aradaki 43.64 liralık farkın 19.17 lirası KDV, 2.98 lirası 'sistem kullanım bedeli', 1.38 lirası 'hizmet' bedeli, 0.42 lirası sayaç okuma bedeli, 13.14 lirası dağıtım bedeli, 0.82 lirası Enerji Fonu kesintisi, 1.64 lirası TRT payı, 4.10 lirası da Elektrik Tüketim Vergisi... Böylece tek elektrik faturasından 2 ayrı vergi, 2 ayrı 'kullanım bedeli'nin yanı sıra fon ve kesintiler olmak üzere 8 ayrı kalem ücret alınıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.