banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Dünya ve Türkiye ekonomisi Mersin'de konuşuldu‏

Türkiye Finans Derneği ve Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD)  ortaklığı ile düzenlenen ‘’Ekonomik Gelişmeler Işığında 2016 ve Sonrası’’ konulu panelde konuşan, Finans Derneği Yönetim Kurulu ve Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olan Furkan Ünal, Dünya’da büyük dönüşümlerin olduğuna, sınırların çizildiğine ve piyasaların finansal açıdan dengesiz olduğuna vurgu yaptı.

“Rus ekonomisi çöküşte”

Rus ekonomisinin çöküşte olduğunu belirten Ünal, “Rus ekonomisi çöküştedir. Petrol, doğal gaz ve metal fiyatlarında yaşanan sert düşüşte, Ukrayna ve Türkiye krizi büyük rol oynuyor. Bu durum para çıkışlarına neden oluyor ama Rusya’nın bu durumdan zarar görmesi Türkiye'yi de etkiler. Girişimci iş adamları 5 yıllık planlarını oluşturmalı. Yatırımcılar rekabet avantajı sağlayacak özelliklere sahip girişimcileri özellikle tercih eder. Sermayesi havuzunda olan yatırımcılar genelde yüzde 20'nin üzerinde getiri elde etmeyi hedefler.” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı İsmet Yalçın ise “Girişimcilik, Türkiye’nin en önemli olgusu ve biz TİM olarak bu konuya özel ilgi gösteriyoruz. Türkiye’nin ihracat yolunda bir hedefi var ve bu hedef doğrultusunda ilerliyor. Dünyada yaşanan krizler doğrultusunda 2016 yılında Türkiye ihracatında ciddi bir sıçrama beklemiyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Panelde son olarak konuşan Finans Derneği ikinci  Başkanı Batuğhan Karaer, Türkiye’deki havacılık sektörünün Dünya’daki ve Avrupa’daki havacılık sektöründen daha hızlı büyüdüğünü, bu yıl 138 milyon yolcuya ulaşmak istediklerini belirtti.

Karaer,  530 civarında uçak filolarının var olduğunu, Türkiye’de havacılık sektörünün hızla büyüdüğünü ve Turizm sektörünün de hava yoluyla bağlantılı olarak gelişeceğini ifade etti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.