banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Çukurova Tarım Fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı

Çukurova Tarım Fuarı, ÇUKOBİRLİK Tesisleri’nde düzenlenen törenle açıldı.

Adana ve Mersin başta olmak üzere bölge illerine hitap eden fuara, 16-20 Eylül 2015 tarihleri arasında KKTC, Irak, İran başta olmak üzere yurtdışından ve yurt içinden toplam 50 binin üzerinde ziyaretçi beklendiği bildirildi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Tarım İl Müdürü Ahmet Söğüt, ilçe belediye başkanları, kamu yetkilileri ve çiftçilerin katıldığı tarım fuarının açılış töreni, açılış konuşmalarıyla başladı.

Fuarın organizasyonunu yapan ELKA Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, Çukurova Tarım Fuarı’nın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, KOSGEB, DOĞAKA destekleri ve ÇUKOBİRLİK tarafından desteklendiğini kaydetti.

Fuar için özellikle ÇUKOBİRLİK tesislerini seçtiklerini ifade eden Yamaç, “Sadece ürün ve hizmeti sergilemenin ötesine geçmek için fuar, 22 bin metrekare kapalı alanın yanında, 5 bin metrekare açık sergileme alanı ve 80 dönümü kapsayan “Uygulama Tarlası” projesi ile hayata geçirildi” dedi.

Yamaç, fuara KKTC, Irak, İran başta olmak üzere yurtdışından ve yurt içinden toplam 50 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

Konuşmasında Adana’nın tarım kenti olduğuna dikkat çeken Vali Büyük ise, bu noktada tarım fuarlarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Fuarların çiftçilere yeni tarım teknolojisini yakından tanıma fırsatı verdiğini dile getiren Vali Büyük, çiftçileri fuarı gezmeye davet etti.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ile başlayan fuarı gezen ziyaretçiler, tarım makineleri ve ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi. Fuarda en çok dikkatleri çeken ise traktörler ile güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirerek tarımsal sulamada kullanılan sistemler çekti.

Adana-Mersin Karayolunun  19’uncu kilometresinde bulunan ÇUKOBİRLİK tesislerinde gerçekleşen fuarın, 20 Eylül’e kadar açık olacağı belirtildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.