banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu

Çinli Uzmanlar ŞUTSO'da

Bir dizi temaslarda bulunmak ve toplantılar gerçekleştirmek üzere Çin Halk Cumhuriyeti’nden ülkemize gelen uzmanlar, Şanlıurfa’ya gelerek Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına da bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Şanlıurfa’nın yatırım olanakları ve ticaret hacminin anlatılarak ülke ve bölge ticareti hakkında bilgiler verilen toplantıya Çin Halk Cumhuriyeti’nden uzmanlar, ŞUTSO Başkanı E.Sabri ERTEKİN, TUSKON ve ŞUGİAD yetkilileriyle birlikte ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantı esnasında Şanlıurfa ekonomisinde öne çıkan firmaların tanıtıldığı tanıtım filmi de izlendi. Toplantıda Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye ilişkileri, Türk iş adamlarının Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki yatırımları ve gelecekteki ticaret ve dostluk ilişkileri görüşüldü. Ayrıca, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili detaylı çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı.

 

Toplantıda Şanlıurfa’yı anlatan bir konuşma yapan ŞUTSO Başkanı E.Sabri ERTEKİN şu ifadeleri kullandı; “Şanlıurfa yılda 300 gün güneş ışığı alıyor, dolayısıyla güneş enerjisinden azami ölçüde yararlanmalıyız. Şanlıurfa’da genel olarak ham madde üretimine yönelik ticaret alanları var. Ortadoğu ve Avrupa pazarları bize çok yakın o pazarlara yönelik üretim yapılabilmektedir. Genç nüfus da bölgemizde çok yoğun, bu da iş gücü demektir. Ulaşım noktasında bir sıkıntımız yok, Uluslararası havaalanı ve otoyollar mevcut. Bu arada Çin ile yoğun ticaret çalışmaları devam ediyor Şanlıurfa’da. İthalat noktasında çok aktif çalışıyoruz. Çinli işadamlarıyla kazan-kazan prensibiyle her zaman çalışmaya hazırız” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.