banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Çiftçilere Müjde, Elektrik Ücretlerine Yeni Düzenleme

Şanlıurfa’da elektrik ile sulama yapan çiftçilerin geçtiğimiz günlerde açıklanan 100 dönüme 10 bin TL ücret ödeyecek olması Şanlıurfa çiftçilerinin tepkisi üzerine yeniden gözden geçirilerek ücrette yeni bir düzenleme yapıldı.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet EYYÜPOĞLU konu hakkında Ankara’dan yaptığı yazılı basın açıklamasında “Şanlıurfa’da elektrik ile sulama yaparak geçimlerini sağlayan binlerce çiftçimiz yıllarca elektrik ücretlerinin fazla olması nedeniyle mağdur oldu. Elektrik ücretlerini ödeyemeyen çiftçilerimiz kaçak elektrik kullanıyorlar denilerek yıllarca hırsız muamelesi gördüler. Fakat çiftçileri elektrik hırsızı diye gösterenler bir türlü çiftçinin sesine kulak vermedi. Aradan geçen yılların ardından Şanlıurfa’ya gelen sayın başbakanımız recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ve Şanlıurfa Ziraat Odası yönetimi olarak sorunları aktardık. Sayın başbakanımızın talimatı ile yaşanan soruna çare aranmıştır. Yaklaşık 15 gün önce 100 dönüme yaklaşık 40 bin TL olan elektrik ücreti 100 dönüme 10 bin TL’ olarak düşürülmüştü. Yaşanan bu durumun ardından Şanlıurfalı çiftçilerimiz ücretlerin yine kendileri için fazla olmasına tepki gösterdi. Bu durumun ardından Şanlıurfa ziraat odası başkanlığı olarak Ankara’da girişimlerde bulunduk. Sayın bakanımız Faruk çelik başta olmak üzere sayın milletvekillerimiz ile sayın valimiz ile birlikte firma yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Çok şükür bu görüşmeler netice verdi. Ve elektrik ücretlerinde yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan yeni düzenlemeye göre Şanlıurfa’da elektrik ile sulama yapan çiftçilerimiz elektrik ücretini kullandıkları trafonun büyüklüğüne veya küçüklüğüne göre ödeme yapacaklardır” dedi.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet EYYÜPOĞLU yaptığı yazılı açıklamada 50’lik veya 100’lük trafo kullanan çiftçiler yıllık 4 milyar ödeme yapacaklar. 160’lık trafo kullanan çiftçiler yıllık 5 milyar ödeme yapacaklar. 250’lık trafo kullananlar yıllık 6 milyar ödeme yapacaklar. 400’lük trafo kullanan çiftçiler ise yıllık 8 milyar ödeme yapacaklardır. Fakat eğer bazı çiftçilerimizin trafosu 400’lük fakat ekili alanı ise 100 dönümden az ise bu çiftçilerimiz ise dönüm başına yıllık 60 TL ücret ödeyeceklerdir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.