banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Cep'ten 'ödül kazandınız' mesajına dikkat

Mobil Pazarlama Derneği, (MMA) tüketicileri tanımadıkları numaralardan para ödülü vaadiyle cep telefonlarına gönderilen dolandırıcılık amaçlı SMS'lere itibar etmemesi konusunda uyardı.

Dernek yetkilileri, şikâyetçi olanların cumhuriyet savcılıklarına başvuru yapmasını istedi. MMA Türkiye Eşbaşkanı Elvin Altun, cep telefonu abonelerine bir başka abone tarafından "firmasından para ödülü/dakika/kontör kazandınız. Ödülü almak için şu numarayı arayınız, şu hesaba para yatırınız. ATM'den banka kartınızla işlem yapınız'' şeklinde mesajlar gönderildiğine dikkati çekti.

Mobil pazarlama kampanyalarında firmaların ya da cep telefonu operatörlerinin dolandırıcılık amaçlı SMS'lerde iddia edildiği gibi bir para ödülü dağıtmadığını vurgulayan Elvin Altun, şunları kaydetti: "Son dönemde giderek artan ve farklı şekillerde karşımıza çıkan dolandırıcılık amaçlı bu mesajlar tüketicilerin yanı sıra reklamveren ve cep telefonu operatörlerini de mağdur ediyor. Dolandırıcılık amaçlı bu tür mesajlara karşı hukuki yollardan mücadele ediyoruz, ancak tüketicileri de bilinçli olmaları konusunda uyarıyoruz." Altun, abonelerin, tanımadığı numaralardan gelen mesajları dikkate almamaları gerektiğini, mesajlardan şüphelenen abonelerin bilgi almak için bağlı bulundukları operatörlerin çağrı merkezi ya da kurumsal internet sitelerine başvurabileceklerini aktardı. Şikâyetçi olan tüketiciler savcılıklara başvuru yapabilir. Şikâyet dilekçesi örneklerine operatörlerin web sitesinden de ulaşmak mümkün.  ZAMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.