banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Beyaz Altında ilk hasılat!

KOSGEB’deki ilk programa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç katıldı.

Pamuğun naylon balyalarda ve çuvallarda ambalajlanmasından kaynaklanan ürün bozulmalarının önüne geçmek için uzun süredir çalışmalar yürüten Vali Güvenç, hasat döneminin tüm pamuk çiftçilerine hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek fiyatlarda bir gelişme ve iyileşme olmasını temenni ettiğini belirtti. Vali Güvenç; “hedefimiz dünya piyasalarında mahcup olmayacağımız temizlikte ve kalitede pamuğu üretmek ve piyasaya sürmektir. Bu nimeti, bu hazineyi değerlendirmemiz lazım. Üretimden pazarlamaya her aşamada dünyayı takip ederek kendimizi yenilememiz lazım” dedi.
“Üretimden sonra toplanan ürünleri naylon hara kullanmayarak, iplikçileri rahatsız eden kusurlardan kurtarmalıyız” diyen Vali Güvenç, bu sayede üç beş yıl içerisinde Şanlıurfa’nın pamuğun patronluğuna ortak olacağını dile getirdi. Dünya piyasalarında Şanlıurfa pamuğunun konuşulur hale gelmesi çiftçilerimizin elinde diyen Güvenç, sulamayla birlikte artan üretimin kazancı da arttıracağını kaydetti. Son olarak sektörde bu konuya hassasiyet gösteren tüm kesimlere teşekkür eden Vali Güvenç, yapılan çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından Organize Sanayi Bölgesinde yer alan KOSGEB’e ait tesiste çeşitli çırçır fabrikalarına ait işlenmiş pamukların satışa sunulduğu açık arttırmaya geçildi. Vali Güvenç, Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Akkucak Tekstil’de incelemelerde bulundu. Vali Güvenç’e Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten ve ŞUSİAD Başkanı Fethi Baytekin eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.