banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Ak Parti'nin seçim vaatleri arasında ilk sırlarda yer alan 2016 yılında asgari ücret zammının bekleyişi devam ederken, Van Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Faruk Tasan, asgari ücretin artırılması gerektiğini ancak, devletin de esnafı desteklemesi gerektiğini dile getirdi.

"Asgari ücretin bir kısmını devlet ödesin"
Asgari ücret artışının bölgede bulunan yerel market ve esnafın sıkıntılarını daha da artmasına neden olacağını ileri süren Tasan, "Van ilinde bulunan yerel marketlerde şu an yaklaşık bin 300 personel çalışıyor ve bu personellerin yüzde 80'ninden fazlası asgari ücretle çalıştırılıyor. Piyasada şartlar gün geçtikçe daralırken, kâr oranı da düşüyor.  Asgari ücretin yükselmesiyle tüccar ve perakendecinin üzerine ek bir maliyet daha bindirilmiş olacaktır. Bu ağır yükün altında zorlukla ayakta duran tüccar ve perakendecilerin korunması gerekmektedir. Asgari ücretin artmasıyla esnafın bir personeline 456 lira ek maliyet yüklenecektir. Bu noktada maliyetin bir kısmını devletin üstlenmesi bölge esnafının önünü açacaktır." dedi.

İş yerlerinden, yeni nesil ödeme kaydedici cihaza geçişinin esnaf için ek bir maliyet olacağına dikkat çeken Tasan, bu noktada devletin esnafa zaman tanımasını istedi.

Tasan, "Yeni yasa ile 2016 yılının başlarında online kasalara geçilmesinin zorunlu olması, esnaf için ek bir gider olacaktır. Bu noktada devletin perakende sektörüne biraz daha zaman vermesini ve gerekirse 2017 yılına kadar ertelemesini istiyoruz. Bununla birlikte yerel marketlerin zarar etmelerinin önüne geçmek için gıdadaki KDV oranlarının düşürülmesini istiyoruz." İfadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.