banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Artan turunçgil satışları esnafın yüzünü güldürdü

Kış hastalıklarına, özellikle de soğuk algınlığına karşı faydalı olan portakal, mandalina ve greyfurt hem lezzeti hem de ucuzluğu ile kolaylıkla alıcı bulurken geçimlerini kış meyvesi satarak karşılayan pazarcı ve manavların da yüzünü güldürüyor.

Kamyonlarla çevre illerden getirdikleri kış meyvelerini yol kenarında açtıkları tezgâhlarda satmaya çalışan sebze satıcısı Abdullah Kaysı, “Adana’dan getirdiğimiz turunçgilleri satarak geçimimizi sağlıyoruz. Mevsimine göre meyve ve sebze getiriyoruz.”dedi.

Ucuz sebze ve meyveye daha çok rağbet olduğunu ifade eden Kaysı, “Halkımız hem ucuz hem de kaliteli sebze ve meyve istiyor. Bu şekilde olan talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Portakal, mandalina ve greyfurt gibi ürünler bu mevsimde ucuz olduğundan çok satılıyor. Çok satılan ürünün sürümünden kazanıyoruz.” diye konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.