banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon ak parti Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu

Antep fıstığında 'Yeşil Altın' gübresiyle verim arttırılmak isteniyor

Gaziantep’in en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan Antep fıstığında verim ve kaliteyi artırmayı hedeflediklerini belirten Şehitkâmil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, 2 bin Antep fıstığı üreticisine 200 ton gübre dağıttıklarını söyledi.

Genetik yapısı nedeniyle bir yıl bol, bir yıl az rekolte veren Antep fıstığında, teknolojiyi de kullanarak ‘yok’ yılını ‘var’ yılına çevirmek istediklerini belirten Yiğit, Antep fıstığında beslenmenin önemli olduğunu bildirdi.

Hazırladıkları ‘Yeşil Altın’ gübresi ile fıstık üretiminin arttırmasının amaçlandığını belirten Yiğit, Antep fıstığı için üretilen gübrenin doğru kullanılması gerektiğini ifade etti.

“Bu gübre sadece Gaziantep fıstığı için üretildi”

Fıstık yetiştiricileri için ‘Yeşil Altın’ diye bir gübre üretildiği bilgisini veren Yiğit, bu gübreden üreticinin haberdar edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu anlamda çiftçimize ücretsiz 200 ton gübre sözü verildi. 200 ton gübreyi de biz 7 ilçemizdeki çiftçilere dağıttık. Çiftçimiz bu gübreyi bilsin ve duysun.” dedi.

Bu anlamda Gaziantep’in 7 ilçesinde her çiftçiye 2 torba şeklinde olmak üzere bu gübreyi dağıttıklarını söyleyen Yiğit, “Bu anlamda her köyümüze ulaştık. Bu çiftçilerimize bu gübreyi dağıttık ki, bu yıl farkı görüp çiftçinin kafasında bir sorun kalmasın. Bu gübre gerçekten tanıtımdaki gibi faydalı ise her yıl bu gübreyi kullanırız. Tanıtımda da gübrenin çok faydalı olduğu söylendi.” diye konuştu.

“Verimimizi daha da artırmanın yolunu arıyoruz”

‘Yeşil Altın’ gübresi ile ‘yok’ yılını ‘var’ yılına çevirmek istediklerini belirten Yiğit, “Antep fıstığında bir yıl var, bir yıl yok problemi de ortadan kalkmış olacak. Çiftçilerimiz bu yıl bunu kullandı. Önümüzdeki yıl İnşallah bu gübrenin faydalarını göreceğiz. Bu anlamda Antep fıstığında verimimiz daha da artırmanın yolunu arıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yiğit, “Bu gübrenin kullanım şeklini bütün çiftçilerimize anlattık. Bu gübrenin en doğru bir şekilde kullanılması önemlidir. Antep fıstığına özel bu gübre inşallah faydalı olur. Çiftlilerimiz bu gübreyi kullansınlar. Büyük emekler verilerek üretilmiş bir gübredir.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.