banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Antep fıstığına özel gübre üretildi

Antep fıstığının veriminin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında düzenlenen 'yeşil altın' gübresini tanıtım toplantısında, Antep fıstığının kent için ne kadar önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Özel bir otelde düzenlenen toplantıya Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kurum müdürleri ile davetliler ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antep fıstığının genetik yapısı nedeniyle bir yıl bol, ertesi yıl ise az rekolte verdiğini, teknolojiyi kullanarak yok yılını var yılına çevirmek istediklerini söyledi.

Şahin, "Bu noktada önemli çalışmalar yaptık. Fıstık ağaçlarımızın yaşam süresini artırmak için sayısı giderek azalan erkek fıstık ağaçlarımızın fidelerini toprakla buluşturduk. Bu çalışmaların devamında ise üreticimizi rahatlatmak istedik. Biz de bu ürünün çiftçiler tarafından denenmesi için fıstık üreticilerimize 100'er kilogram gübre vermek için harekete geçtik.” dedi.

Gaziantep genelinde 16 milyon civarında fıstık ağacının bulunduğunu vurgulayan Şahin, 3 milyon civarında da yeni ağaç dikildiğini anımsattı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi ise konuşmasında, bitkilerin beslenmesinin insanların beslenmesiyle benzerlik gösterdiğini, tarımda gübre denilen şeyin aslında bitkiler için beslenme şekli olduğu, o yüzden gübrelemeye önem verilmesi gerektiğini işaret etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise Antep fıstığı ile ilgili genel bilgiler verdi.

Toplantı sonrası çiftçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e katkılarından dolayı bir de plaket verildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.