banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Antalyaspor

Altın fiyatlarında rekor yükseliş!

Dün bir çıkıp bir inen altın fiyatları haftanın son işlem gününde zirveye tırmandı. 1.330 doların altına kadar gerileyen altın, ABD verileri ve Çin'den gelen taleple son 2 ayın zirvesini gördü. Altının onsu hafta tatiline girerken 1.365 dolara yakın işlem görüyor.

Altında rekor hafta finali... Dün bir çıkıp bir inerek yine baş döndüren altın fiyatları haftanın son işlem gününde adeta uçtu. Altın fiyatları bugün rekor yükselişle işlem görerek, iki ayın zirvesine tırmandı. 

1.365 DOLARA YAKIN

Dün öğleden sonra 1.330 doların altına gerileyen ardından akşam saatlerinde toparlanan altın fiyatları bugün rekor peşinde. Altının onsu 1.365 dolar seviyesine yakın işlem görüyor. Yükselişin arkasında ABD verilerinin etkisi ve Çin'den gelen talep var.

HİSSELERDE REKOR DÜŞÜŞ

Altındaki bu rekor yükselişin sebebi ise dün ABD'den peş peşe gelen ekonomik verileri. ABD hisseleri, iyi gelen ekonomik verilerle tahvil faizlerinin yükselmesi sonrasında Fed'in teşvikleri azaltacağı endişeleri artarken, hayal kırıklığı yaratan verilerle de haziran ayından bu yana gördüğü en sert düşüşü yaşadı. Bu düşüş de altına yükseliş olarak yansıdı.

ABD VERİLERİ PİYASAYI SALLADI

Dün açıklanan verilere göre ABD'de işsizlik başvuruları geçen hafta yaklaşık altı haftanın en düşüğüne gerileyerek istihdam piyasasının toparlandığı sinyalini verdi. Tüketici fiyatları da temmuzda yükselişi üçüncü aya taşıyarak, Fed'in enflasyon hedefine yaklaşılacağı tahminini destekledi. ABD sanayi üretimi ise temmuz ayında değişiklik göstermedi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın                                 83.3 TL

Çeyrek altın                             145.1 TL

Yarım altın                                287.2 TL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.