banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Almanya'da Köz Urfa rüzgarı

Almanya’nın Hamburg kentinde Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Altona semtinde 2003 yılından bu yana hizmet veren iş adamı ve sanatçı Doğan Öztürk’ün sahibi olduğu Köz Urfa’ adlı restaurant  son derece modernize  edilmiş yeni yüzü ile  açıldı.

 

Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Kuzey Almanya İslam Toplumu Başkanı Ramazan Uçar,’Yarım Kalan aşk’ adlı kitabı ile adından söz ettiren Yazar Esma  Arslan, Hamburg İslam Şurası Başkanı Mustafa Yoldaş ile seçkin davetli topluluğun katıldığı, Köz Urfa Restaurant’ın  açılış merasimine Hamburg Türk medyası  büyük ilgi gösterdi.

KAPASİTEYİ ARTIRDIK

Açılış konuşmasını yapan Köz Urfa Restaurant sahibi  İş adamı Doğan Öztürk; “8.09.2003 yılında Hamburg, Paul-Nevermann-Platz 2-4 adresinde, Altona Bahnhof'u yakınında Köz Urfa Restaurant'ı kurduğumuzda amacımız Anadolu kültürünü elimizden geldiğince layıkıyla  temsil etmekti. Bu ilkeyle, değerli müşterilerimize hizmet ederek, kısa sürede onların beğenilerini kazandık. Restaurant'ımıza gelen misafirlerimizin beğenilerini yalnızca hızlı ve güler yüzlü hizmetimizle değil, ürünlerimizin tazeliği ve kalitesiyle de kazandık.

Restaurant'ımızda Anadolu mutfağının artık efsane olmuş çeşitlerinden Döner, Kebap, Lahmacun ve Künefe'nin yani sıra geleneksel Urfa mutfağından çeşitler veya Fırında pismiş yemeklerimizi de bulabilirsiniz. Bizler, herkesin ve her kesimin damak tadına göre hitap etmeyi ilke edindik. Çünkü biz Anadolu mutfağını sizlere nezih bir ortamda sevgiyle sunuyoruz. Profesyonel çalışanlardan oluşan servis ekibiyle sizlere güler yüzlü ve iyi bir hizmet vermeyi hedefleyen Köz Urfa Restaurant'ımız ın müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmesi için modernize ettirerek büyüttük. Büyüttüğümüz yeni yerimizle birlikte restaurantımız da 400 müşterimiz aynı anda yemek yiyebilecek kapasiteye geldi.Personel sayımızı da artırarak müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi

BAŞKONSOLOS İSTEDİ TÜRKÜ ZİYAFETİ VERDİ

Açılışta konuşan Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk, Köz Urfa Restaurant sahibi Doğan Öztürk’ün sanatçı kimliğinin de olduğunu söyleyerek Türkü söylemesini istemesi üzerine başkonsolosun isteğini geri çevirmeyen Doğan Öztürk Mavilim orkestrası eşliğinde ‘Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar’ adlı Türküyü Başkonsolos Devrim Öztürk ve Kuzey Almanya İslam Toplumu Başkanı Ramazan Uçar ile birlikte söyledi.

Açılışa katılan misafirlerinde eşlik ettiği türküye Köz Urfa restaurant çalışanı Urfalı yeğeni de folklorik oyunu ile renk kattı.

 

Açılış merasiminde Doğan Öztürk ve personeli davetlilere hazırladığı özel ikramda bulundular

Doğan Öztürk kardeşleri Orhan, Fuat ve Sever Öztürk ile birlikte davetlilerle özel ilgilendiler

 

DOĞAN ÖZTÜRK KİMDİR

Beziki Aşiretinden olan Öztürk, 4 Nisan günü Urfa'da doğdu. İlk öğrenimini Urfa'da tamamladı. Orta ve lise öğrenimine Urfa ve Gaziantep'te dönüşümlü olarak devam etti, fakat tahsilini tamamlamadan İsviçre’ye gitti. Oradanda Almanya'ya geçti, çok istediği halde Avrupa'da bir türlü okul hayatına başlayamadı.

 

Bu arada küçüklükten meslek edindiği Gastronomi hayatına profesyonel olarak devam etti ve çeşitli hotel ve restoranlarda profesyonel alanda yöneticilik yaptı. Daha sonra kendi işini kurdu. Halen şu anda Almanya'nın Hamburg şehrinde sahibi olduğu ünlülerin uğrak yeri olan Köz Urfa Restaurant'ini işletmektedir.

 

Doğan Öztürk cok sevdiği ve birlikte büyüdüğü müzik yaşantısını ve birikimini bir albümde toplamayı hedeflemişti. Tamamen hobi olarak basladığı bu hayalini gerçekleştirmek için ünlü hocalardan şan ve ritim dersleri aldı. Doğan Öztürk çok sevdiği ve hayranlık duyduğu Urfalı hemşehrisi sanatçı İbrahim Tatlises'e Urfa'ya yaptığı katkılardan dolayı şükran duygularını sunmak amacıyla, bu ilk albüm çalışmasında albümün ismini söz ve müziği kendisine ait olan "imparator" parçasını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal S. 6 yıl önce

Helal olsun Dogan abime!