banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Akçal; İşsizlik sorunu var

Akçal: “Bölgemizin En Önemli Sorunu İşsizliktir”

 

Müsiad Şanlıurfa Şube Başkanı Haluk Akçal, özellikle, Şanlıurfa’mızı yakından ilgilendiren konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akçal, yapmış olduğu açıklamasında.

 

“Türkiye'nin ve bölgenin en önemli sorunlarının başında işsizlik gelmektedir. Hükümetimizin işsizlikle mücadele için oluşturduğu il istihdam kurullarının önemine de değinen Akçal, Amaç işsizliği aşağıya çekmek. Toplumdaki işsiz insanlara yeni iş imkânları bulma gayreti içerinse sokmaktır. Bizde Müsiad Şanlıurfa Şubesi olarak üzerimize düşen görevi yapacağız" dedi.

 

Akçal, Son yıllarda hükümetin mücadele etmeye çalıştığı en büyük sorunlardan bir tanesinin işsizlik olduğunu söyledi. Dünyada yaşanan küresel ekonomik krizle birlikte ciddi manada işsizlik sayılarının arttığına işaret eden Akçal, bunun Türkiye'de de işsizlik oranlarına ciddi oranda yansıdığını bildirdi. Hükümetin işsizlikle mücadele için yapmış olduğu çalışmaların önemine de değinen Akçal, "Hükümetimizin almış olduğu tedbirlerle istihdam oluşturucu yatırımlar sonucunda ciddi anlamda gerilemeler oldu ama hala bir sorun olarak işsizlik duruyor. Türkiye'nin, bölgemizin ve özelikle Şanlıurfa’mızın sorunlarından bir tanesi işsizliktir. İl istihdam kurulları yeni istihdam olanaklarının oluşturulması, elimizdeki iş gücü arzının talebe göre eğitilmesi noktasında önemli görevleri var. 2011 yılında hem yeni istihdam alanları oluşturulması hem elimizdeki iş gücünün iş sahiplerinin taleplerine göre eğitilmesi ve onların nitelikli hale getirilmesi noktasında neler yapabiliriz? Gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi.

 

HEDEFİMİZ İŞSİZLİK ORANLARINI AZALTMAK

 

Biz Müsiad olarak bölge halkının en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu bildiklerini ve bu konuda çalışmaları olduğuna değinen Akçal, Şanlıurfa’mızın trafik, sağlık, eğitim ve işsizlik gibi çok önemli konularda eksikliklerinin olduğunu ve bu konularda Müsiad olarak ne gibi çareler bulabiliriz arayışı içerine girdikleri söyledi.

 

Her ay hemen hemen yapılan ve genellikle ya Vali, ya Belediye Başkanı ya da bir kurum Müdürü ile yapmış oldukları istişare toplantılarına değinen Akçal, geçen ay yapmış olduğumuz istişare toplantısına Şanlıurfa Valisi Sayın Nuri Okutanı davet ettiklerini ve kendisi ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, Şanlıurfa’nın başlıca sorunlarını Valimize ilettiğimizi ve bu sorunların çözümü noktasında ne gibi çalışmalar yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunduklarını” söyledi.

 

Şanlıurfa’da özellikle şehir içi trafik sorunun olduğunu ve bunun en kısa zamanda hal olması gerektiğini, şehir içerisinde geçen ağır tonajlı araçların olduğunu, Evren Sanayi Sitesi ile Karaköprü arasındaki yolunun bir an önce açılması gerektiğini, çevre yollarının bir an evvel açılıp hizmete girmesi ile şehir içi trafiğinin de rahatlayacağını sözlerine ekledi.

 

Akçal, Şanlıurfa için hükümetin vermiş olduğu desteklemelerin yerinde kullanılmasından yana olduklarını Şanlıurfa’nın bir tarım şehri olması ile bununla birlikte, Şanlıurfa’nın tarıma dayalı bir tarım sanayisinin gelişmesi ve bu konuda gerekli çalışmaların ve hizmetlerin olması gerektiğini ve bu konuda Müsiad, olarak ellerinden geldiği kadar hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını” söyledi

 

“GAP projesinin bir an evvel bitirilerek özellikle bölge halkının en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe de çare olacağının düşüncesi içersinde olduklarını ve yöremizden çıkan ham maddelerin işlenmesi ve piyasaya sürülmesi gerektiğini, ama bunun böyle olmadığını buradan çıkan hammaddenin başka yerde işlenerek piyasaya sürülmesi, Şanlıurfa’mızı ekonomik olarak zayıflamasına neden oluyor,”

“14 yıldan beri Müsiad’ın çeşitli kademelerinde görev aldığını ve bu önümüzdeki günlerde yapılacak olan Müsiad seçimlerinde görevini başka bir arkadaşa devredeceğini ve kendisinin istişare kurulunda artık görev alacağını” dedi.

12 Haziran 2010 yılında yapılacak seçimlerde aday adayı olup olmadığını sorduğumuz zaman ise nasip, kısmet meselesi diyerek bu soruya açık kapı bıraktı.

Mehmet  YETİM / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.