banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Haliliye ABD Mardin

Ağaç dik vergiden düşsün

Sanayiciye, Ağaç Dikip Vergiden Düşecek Proje Hazırlıyorlar

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında Şanlıurfa Özel Murat Lisesi hummalı bir çalışma içerisine girdi. Geçtiğimiz yıl 2 projesi ile Ankarada yapılan finale çıkan Murat Koleji Anadolu Lisesi bu yıl finalde derece yapmayı hedefliyor

TÜBİTAK’ın Malatyada yapacağı bölge seçmelerine katılmak için Tarih, Sosyoloji, Bilgisayar, Matematik, Coğrafya branşlarında öğrencilerine proje hazırlatan Murat Kolje Anadolu Lisesi “Sanayi Ormanları” projesi için Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ile görüştü. Murat Koleji Anadolu Lisesi 11.TM/B Sınıfı öğrencilerinden

Muhammed Deniz Taşdönderen ile Cansın Erdem “Sanayi Ormanları” oluşturulması için yapacakları proje konusunda ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin’nin görüşlerini aldı.

EĞİTİM SADECE ÜNİVERSİTE SINAVI DEMEK DEĞİL

ŞUTSO Başkanı Ertekin, eğitimin sadece üniversite sınavı demek olmadığını, yetenekli öğrencilerin yeteneklerini göstermek için bu tip organizasyonlara katılmalarını taktir ettiğini söyledi. Ertekin, ödül almanın yanı sıra proje hazırlamanın ve emek vermenin de çok önemli olduğunun yeni neslin bu şekilde yetiştirilmesinin, organize edilmesinin de altını çizdi.

SANAYİCİLER VERGİDEN DÜŞÜP AĞAÇ DİKSİN PROJESİ

Murat Koleji Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni Sertaç Erhakan’ın koordinatörlüğünde TÜBİTAK’ın Malatyada yapacağı bölge seçmelerine katılmak için “Sanayi Ormanları” projesini hazırlayan iki öğrenci ŞUTSO Başkan’ı Ertekin’e 5 soru sordu. Aldoğı cevapları projelerinde yer vereceklerini belirten Muhammed Deniz Taşdönderen ile Cansın Erdem isimli iki öğrenci, projelerini hazırlarken ayrıca Çevre Orman Müdürlüğü, DSİ, Tarım İl Müdürlüğü ve Harran Üniversitesinden de görüşmeler yapacaklarını aktardılar.

Araştırma ve çalışmalarını projelerinde değerlendirecek olan Murat Koleji Anadolu Lisesi 11.TM/B Sınıfı öğrencilerinden Muhammed Deniz Taşdönderen ile Cansın Erdem amaçlarının okul yaptıran sağlık ocağı yaptıran iş adamlarına ormanlık alan oluşturma konusunda ışık tutmak olduğunu belirttiler.

Murat Koleji Anadolu Lisesi 11.TM/B Sınıfı öğrencilerinden Muhammed Deniz Taşdönderen ”İş adamları nasıl ki sağlık ocağı, okul yaptırdıklarında masrafları vergiden düşürülüyorsa sanayi ormanları oluşturulurken de sanayici diktiği fidan miktarının parasını vergiden düşürülebilir. Böylece daha fazla ormanlık alanlarımız oluşturulabilir. Bu amaçla bu projeyi hazırlıyoruz. Projemizin daha fazla ormanlık alanlarımızın oluşması için sanayiciyi ve iş adamlarını da teşvik edeceğini düşünüyoruz. “ dedi

Öğrencilerinin Coğrafya branşında TÜBİTAK proje hazırlamasında koordinatörlük yapan Sertaç Erhakan ise okul olarak TÜBİTAK proje yarışmalarını her zaman çok önemsediklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.