banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

AB Hibe destekleri nelerdir?

Şanlıurfa Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda, Mehmet Emin Aydın Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda;  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa İl Koordinatörü Mehmet Ekinci ve İletişim Uzmanı İbrahim Aksoy, meclis üyelerine AB Hibe destekleri çerçevesinde çeşitli bilgiler verdi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa İl Koordinatörü Mehmet Ekinci; 19 Aralık 2011 tarihinde Şanlıurfa İlinin de aralarında bulunduğu 20 İl’e yönelik 74 Milyon Euro’luk IPARD fonunu kullandırmak için hibe çağrısına çıktıklarını belirterek Şanlıurfa İl Koordinatörlüğünde görevli Uzmanlar tarafından 4. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında 20-23 Ocak 2012 tarihleri arasında Siverek, Viranşehir ve Birecik ilçelerinde kurumun faaliyetleri ve desteklenecek tedbirlere yönelik tanıtım ve bilgilendirme toplantılarının düzenlendiğini kaydetti. Yatırım yapmak isteyen işletmelerin yatırımlarındaki uygun harcama kalemlerinin % 50 ile % 65 arasında bir tutarını hibe alabileceklerinin mümkün olduğunu kaydeden Ekinci,  bu bağlamda hem İl merkezinden hem de ilçelerden çok sayıda proje beklediklerini ve hazırlanan projelerin 1-20 Şubat 2012 tarihleri arasında İl Koordinatörlüğüne teslim edilebileceğini aktardı.  Verilen bilgilerin ardından Mehmet Emin Aydın Başkanlığında toplanan meclis üyelerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)/Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Dünya Türk Girişimciler Kurultayı (Tobb/deik)’nda yaptığı konuşma izlettirildi.   Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.