banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

AB Bilgi Merkezi`nden KOBİ'ler için eğitim verildi

Eğitime DTSO Meclis Başkan Yardımcısı Salih Eren, Meclis Üyeleri Mehmet Ali Deniz, Ahmet Sormaz ve TOBB Genç Girişimciler İl Kurulu Başkanı Halis Bilen ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan DTSO Genel Sekreteri Ferdani Gökdere, her yıl 16-20 Kasım arasında kutlanan Avrupa KOBİ haftasının, 2009 yılından bu yana, Türkiye’nin de dâhil olduğu 7 Avrupa Birliği dışı ülke ile tüm AB üye devletleri tarafından kutlanmakta olduğunu söyledi.

Gökdere, ülkede olduğu gibi Avrupa`da da Küçük ve Orta boy işletmelerin Avrupa ekonomisinin en önemli ayağını oluşturduğunu belirterek, “ Bizde toplam işletmelerin yüzde 99,8 ini KOBİ’ler oluştururken bu oran Avrupa Birliğinde yüzde 99 civarında olduğunu hatırlatarak, KOBİ haftasının en önemli özelliğinin hatta ana amacının Avrupa kıtası ve dışındaki 7 ülke dâhil toplam 37 ülkede girişimciliği teşvik ve desteklemek, AB ve yerel kurumların işletmelere ne tür destekler sunduğu ve onları nasıl destekledikleri konusunda iş dünyasını aydınlatmaktır.” dedi

AB Fonları ve özellikle COSME programı hakkında bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Meryem Özdemir Aydın ise, KOBİ`lere yönelik farklı eğitim programlarının devam edeceğini ve yakın gelecekte inovasyon günleri planladıklarını belirtti.

(İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.