Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_r2dj2bnjo5tj84f8m1q3jvq9s4, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
9 İşletmeye Eviniz Mutfağı Bayrak ödülü verildi haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

9 İşletmeye Eviniz Mutfağı Bayrak ödülü verildi
9 işletme hijyen kriterlerine uyduğu ve bu denetimleri başarıyla geçtiği için Eviniz Mutfağı Bayrak ödülünü almaya hak kazandı. Turizm sezonun yeniden başlamasıyla işi sıkı tutan Şanlıurfa Belediyesi, işletme sahipleriyle bir araya geldi ve çeşitli uyarılarda bulundu.
Bayrak kazanlar yıl içerisindeki denetimlerde iki defa uyarı aldıklarında her hangi bir düzeltmeye gitmedikleri taktir de bayrakları ellerinden geri alınıyor.

Şanlıurfa Belediye Sağlık için hijyen, Hijyen için Eğitim projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalarda 60 işletmede bugüne kadar 110 personele, mutfak hijyeni, gıda hijyeni ve ürünlerin servise sunulması konularında da çeşitli bilinçlendirme eğitimleri verdi. Bu çalışmalarını halen aralıksız yürütüyor. Bu eğitimlerin yanı sıra proje kapsamında Şanlıurfa Belediyesi, işletmelerde çalışanlara turistlerin siparişini İngilizce alabilmek ve İngilizce servis yapabilmek için İngilizce kursları da veriyor. Şuana kadar İngilizce kurslarda başarı gösteren 15 garsona sertifikaları da geçtiğimiz günlerde verilmişti.

Çulcuoğlu Resteurantta işletmecilerle bir araya gelen Şanlıurfa Belediye Başkan Ahmet Eşref Fakıbaba, toplantıya katılan kasaplar odası başkanı ve lokantacılar odası başkanına teşekkür etti.
Fakıbaba,  Urfa insanına, yerli ve yabancı turistlere daha sağlıklı daha temiz –hijyenik ürünlerin sunulması konusunda çalışmaların olduğunu hatırlatarak “Belediyenin bayrak verdiği yerlerde hijyen konusunda samimi olarak devamlı denetimler takip ediliyor. Amacımız bayrak alan işletme sayısını artırmaktır. Bu sayı daha fazla artacaktır. Yani bunlar önemli gerçekten vatandaşların uyanık olması lazım. Bir kilo alacağına yarım kilo alsın. Ama sağlıklı temiz et alsın. Temiz lokantalarda yemeklerini yesinler. Bir porsiyon yiyeceğine yarım porsiyon yesin. Ama temiz yesin. Ben hem esnafımı hem vatandaşımı kolluyorum. Vatandaşımın daha sağlıklı daha temiz ürün almasını istiyorum. Kaliteli ürün yemesini istiyorum. Bu konuda bu toplantılar devam edecek. İnanıyorum Sivil toplumu Örgütleri ve esnaflarla el ele vereceğiz, Urfa’da yanlış giden şeyleri mutlaka düzelteceğiz.”ifadelerini kullandı

Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tombul ise yaptığı açıklama şunları söyledi: “Önemli olan hijyendir. Hijyen olmayan bir müessesede hiçbir şey olmaz. Vatandaşın bunu ayırt etmesi lazım. Et olsun kebap olsun. Manav olsun, market olsun. Bunun belediyenin Tarım İl müdürlüğünün ve sağlık il müdürlüğünün üstüne düşmesi lazım.”
Lokanta ve tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak da “Şanlıurfa’da gıda ürünlerinde fiyatı düşük olan yerlere rağbet etmesinler. Fiyat oranları düşük olan yerlerde alışveriş bile yapmasınlar.dedi

İŞTE EVİNİZİN MUTFAĞI BAYRAK ÖDÜLÜNÜ ALAN O İŞLETMELER
Çardaklı Köşk
Gülhan Et Lokantası
Dedecan Ocakbaşı
Sporyum Ocakbaşı
Çulcuoğlu Baklava ve Restaurant
Koç Kasabı
Cevahir Konukevi
İpekyol Sembol Ocakbaşı
Şıh’ ın Yeri Et Lokantası
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.