banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

60 bin kadına maaş bağlandı
Sosyal güvencesi olmayan dul kadınlara verilen 250 liralık maaşa talep patlaması oldu. 1 ayda yapılan 180 bin başvurunun 60 bini kabul edilirken, bu paradan babasının evinde yaşayan dul kadınların da yararlanmasına karar verildi. 550 lira emekli maaşı alan babasının yanında ikamet etmek zorunda kalan dul kadınlar, 250 liralık aylıktan mahrum bırakılmıştı. Kocasını kaybeden bu kadınların gelir girişi olmayan bir eve çıktıkları takdirde maaş alabilecekleri belirtiliyordu. Ancak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e verdiği talimatla babasının yanında kalan kadınların da yüzü güldü. Buna göre; 701 liralık asgari ücretin altında gelir giren evde kalan dul kadınlara da maaş bağlanabilecek.

SAĞLIK GÜVENCESİ

Dul kadınlar babasının üzerinden tedavi ve ilaç yardımlarından ücretsiz yararlanacak. Dul kadınlara ödenecek 250 liralık maaş için 360 milyon lira kaynak ayrılırken, bu kaynağın önemli bölümü kesilen trafik cezalarından karşılanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.