Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_hs9e3btn8bms556mq6qm01hbs5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
3. Bölgesel Kalkınma Konferansı Bingöl'de yapılacak haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

3. Bölgesel Kalkınma Konferansı Bingöl'de yapılacak

İki yılda bir düzenlenen kongre ile, uluslararası düzeyde akademisyenler,  politika yapıcıları ve uygulayıcıların bir araya gelerek bölgesel kalkınma konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalarına zemin hazırlanması ve bu alanda yapılan akademik ve pratik çalışmaların paylaşılacağı bir platform oluşturulması amaçlanmaktadır.

İlk Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA)tarafından İnönü Üniversitesi işbirliğiyle 2011 yılında Malatya’da düzenlenmiş, kongreye 13 ülkeden katılım gerçekleşmiş ve 90 dolayında bildiri sunulmuştu. Kongrenin başarıyla gerçekleşmesinden sonra, 2. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi, 2013 yılında Elazığ’da Fırat Üniversitesi ile işbirliği içinde gerçekleştirilmiş, 15 ülkeden katılım sağlanarak 100’den fazla bildiri sunulmuştu.

3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Kongresi, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın himayesinde, “Demokratikleşme ve Sürdürülebilir Kalkınma” ana temasıyla düzenlenecek kongrede, 214 bildiri özeti  ile, 109 bildiri tam metin olarak sunulacak.

Kongre’ye  Türkiye’nin değişik illeri ile Malezya, İsveç, İrlanda, Singapur, Litvanya ve İngiltere gibi 12 ülkeden gelecek 20 dolayında davetli konuşmacının da katılması beklendiği belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop,  Ajansların sadece hibe desteği veren kurumlar olmadığını, bu tarz etkinliklerle bölgesel kalkınma alanında yeni bir sinerji oluşturarak kalkınma politikalarına ve araştırmalarına katkıda bulunduğunu ifade etti.

Kongrenin Bingöl’ün kalkınması ve genel olarak bölgesel kalkınmayla ilgili bilimsel araştırmalara, ilin tanıtım ve turizmine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.