banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Yurt başvuru sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2015-2016 öğretim yılı yurt başvuru sonuçları açıklandı. Öğrencilerin ‘kyk.gsb.gov.tr’ adresinden başvuru sonuçlarını öğrenebileceği belirtildi.

ÖSYS’ye girerek ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (Ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin yurt başvuruları sonuçları açıklandı.

Öğrenciler sonuçları YURTKUR’un resmi web sitesi ‘kyk.gsb.gov.tr’ adresinden öğrenebilecekler.

Öğrenciler e-devlet üzerinden kayıt yaptırabilecek

YURTKUR’a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler (4-11 Eylül 2015) tarihleri arasında e-devlet (https://www.turkiye.gov.tr ) üzerinden kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi kazandıkları yurda giderek şahsen de kayıt olabilecek.

Elektronik sistemi tercih eden YURTKUR öğrencilerinin, yurtlara giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek olmayacak.     

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.