banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Susuzluk yine göç ettiriyor


Suruç ilçesinde kamyon kasalarının arkasına ölüme meydan okuyarak çocuklarını sıkıştıran ailelerin tehlikeli yolculuğu başladı. Suruçlu aileler, mecbur kaldıklarını, yapabilecek başka çarelerinin olmadığını söyledi. Suruçlu 40 yaşındaki Adıl Fırat, 8 kişilik ailesinde okuyan 4 çocuğunu okuldan alıp kamyonla tarlanın yolunu tuttuğunu belirtti. 10 gün önce açık kalp ameliyatı olan oğlunu da Bozova'ya pamuk ekmeye götürmek zorunda kaldığını belirten baba Adil Fırat, bir babanın düşebileceği en çaresiz
durumun bu olduğunu söyledi.

Baba Fırat, "10 Günlük açık kalp ameliyatlı çocuğum tarlada nasıl sağlıklı kalabilir? Biz yıllardan beri böyle göç ediyoruz. Çukurova'ya, Harran'a, Bozova'ya gidiyoruz. Suruç'a bir su gelse, bizde kendi topraklarımızda çalışsak daha iyi olur. Ama böyle esir gibi buradan çıktık mı zorumuza gidiyor. Lütfen bize bir çare bulsunlar. Bir katkıda bulunsunlar. On günlük açık kalp ameliyatı olan çocuğumu, şimdi ise araziye götürüyorum. Evladım Adana'da açık kalıp ameliyatı oldu. Şimdi soruyorum, bu çocuk tarlada nasıl beslenebilir, nasıl sağlıklı kalabilir? Ankara'ya sesleniyoruz, büyüklerimize sesleniyoruz. Lütfen bizi de kendi çocuklarınız gibi görün. Bizi artık ikinci sınıf insan olarak görmeyin. Okula gittim, müdürle görüştüm. Okul müdürü halimizi biliyor. Biz 3 ayda bir 100 TL'ye bakıyoruz. Tüm kış boyunca 100 TL bize ne kadar yeter. Yetkililere sesleniyorum. Onların çocukları, aileleri 100-200 TL'ye geçimlerini sağlayabiliyorsa, bizimki 20 Lira olsun. Şimdi 4 çocuğumu okuldan çıkarıyorum, niye çıkarıyorum, neden çıkarıyorum diye soran yok. Yokluk yüzünden çıkarıyorum. Çocukların ailelerine 'aylık veriyoruz' diyorlar. Lütfen bunu yapmayın, bizi kimse kandırmasın. Çadır kuruyoruz bize 'göçebeler geldiler' diyorlar. Acaba biz insan değil miyiz? Bizimde gönlümüz topraklarımızda kalmıyor mu? Gittiğimiz yerlerde işlerini bitirene kadar selam verirler ama işleri bittimi bir selam bile bize vermiyorlar. Bize farklı bir gözle bakılıyor. Yoksa Kürdü neymiş Türk'ü neymiş Arabı neymiş hepimiz kardeş değil miyiz ?" dedi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.