banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban

Suruç Kaymakamı Muhtarlar ile Bir Araya Geldi


İlçe Emniyet Müdürlüğünün Suruç Öğretmen evinde organize ettiği kahvaltılı toplantıya Suruç Kaymakamı Dr. Fatih Akbulut, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Şen, merkez mahalle muhtarları ve azaları katıldı. Toplantıda durum değerlendirmesi yapan Kaymakam Akbulut muhtarların sorunlarını dinledi. Muhtarlarla birlikte kahvaltı yaparak Suruç’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kaymakam Akbulut yapılması planlanan kültür merkezi ve halı saha için yer arayışı içinde olduklarını söyleyip, kentin değişik yerlerinde hibe edilebilecek arsaların olması halinde kültür merkezi ve halı saha yapmayı planladıklarını, bunun için Suruçlu hayırseverlerden destek beklediklerini belirtti.

İlçedeki trafik sıkışıklığı, Elektrik kesintileri, internet kafelerin denetlenmesi, korsan iddia bayilerin yarattığı problemler, yeşil alanların olmayışı, eğitim ve öğretimdeki sıkıntılar, yaşlı ve bakıma muhtaç insanların problemleri ve taziye evlerinin az olması gibi konuları gündeme taşıyan muhtarlara teşekkür eden Suruç Kaymakamı Dr. Fatih Akbulut ’’Trafik sıkışıklığı ve otopark konusunu ilçe trafik komisyonunda görüşüp çözüme kavuşturmaya çalışacağız. Çevre yolu ile ilgili olarak; planlaması yapıldı yatırım programımızda var, bu dönem bitmeden çevre yolunu da inşallah bitirmeye çalışacağız. Öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almasını istiyoruz. Eski ceza evinin yerinde okul öncesi eğitimi verecek ana okul yapmayı planlıyoruz. Aynı şekilde köy okullarımızı ve merkezde bazı okullarımızı yatırım programımıza aldık bazılarını onarıyoruz bazılarını yeniden yapacağız. Suruç’a bu yıl ki hediyemiz Sağlık Meslek Lisesi olacaktır. Onun da ihale çalışmaları sürüyor.”dedi

Küçük çocukların internet kafelerde gezmelerinden rahatsız olan vatandaşa, bir çok okulumuzda bilişim teknolojileri sınıfları var öğrencilerimiz bu sınıfları kullanarak ödevlerini yapabilirler diyen Kaymakam Akbulut ”Gençlerimize zarar veren korsan iddia bayileri için Emniyet müdürlüğümüz denetimlerini sıklaştıracaktır. Yaşlı, yatalak ve bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız için sağlık bakanlığımızın evde bakım hizmetleri var. Bu hizmetten yararlanmak için ilgili sağlık kurumuna başvuru yapılması gerekiyor. Yeşil alanların çoğalmasını bizlerde istiyoruz. Belediye sınırları içindeki alanlar belediyemizin çalışma alanıdır, bizlerde imkânlarımız dâhilinde çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bu konudaki en büyük sıkıntımız arsa teminidir, bizlere yer tahsis edebilirseniz hemen bir şeyler yapabiliriz. Örneğin çok güzel bir mesire alanı (Süleymen Şah Dostluk Parkı) yaptık, ilçe merkezinde yapılabilir. İlçemizde devam eden 2 büyük camii inşaatında taziye evi bölümü yer almaktadır. Bundan sonra yapılacak olan camii inşatlarında da alt katı taziye evi olarak yapmak gerekir. Bizler kendimizi her zaman geliştirmek durumundayız her zaman daha iyi hizmet etmek için çalışmaya devam edeceğiz.’’dedi

İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Şen ise “ Bizler vatandaşa hizmet etmek için görevlendirildik biz patron değil işçiyiz. Kapımız her zaman vatandaşımıza açıktır. Vatandaşımızın yanında değil emrindeyiz’’ şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.