banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

ŞURKAV Tarihi Evleri Onaracak

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı ŞURKAV tarafından Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansına sunulmuş olan Geleneksel Tarihi Urfa Evi Restorasyonu ve Mahalli Yemek Kültürünün Tanıtılması ve Yaşatılması Projesi kabul edilerek Restorasyonu çalışmalarına başlanıldı.

Şanlıurfa Valisi ŞURKAV Başkanı Nuri OKUTAN’ın talimatı ile hazırlanan proje ile kaybolmakta olan, harabe yıkık ve görüntü kirliliği oluşturan Geleneksel Urfa Evlerimizin hem kültür adına yaşatılması, hem turizm sektörüne kazandırılması, hem de gelecek kuşaklara kültür mirası olarak bırakılması amaçlanmaktadır.

Restorasyonu yapılacak Urfa evinin İlimizin turizm potansiyeli açısından Tarihi ve Kültürel mirasımızın seçkin bir örneği olan Dergâh-Balıklıgöl mevkiinde yıkık ve harabe bir şekilde bulunması, ilimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından nahoş karşılanmaktadır. Görsel kirliliği engellemek ilimizin turizmi açısından büyük önem arz ettiğinden Bu proje ile Vakfımız mülkiyetinde bulunan Geleneksel Tarihi Urfa Evinin Restore edilerek tarihi değerlerimize sahip çıkılması ve turizme ivme kazandırılması amaçlanmaktadır.

Tarihi Urfa Evi Temmuz 2011 tarihinde hizmete açılacak olup, Restorasyon sonrası Urfa Evinde yerli ve yabancı ziyaretçilere Yöreye özgü Mahalli yemek kültürü tanıtılarak, geçmişten günümüze kadar uzanan damak tadını kaybetmeden tarihi otantik bir ortamda yeme, içme ve dinlenmeleri sağlanacaktır.

Ayrıca Kaybolmakta olan taş işçiliği ustalarının yeniden istihdam edilmesi ve Turizm sektöründe çalışmak isteyen işsizlere de iş imkânı sağlanmış olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.