banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

Suriyeliler imkânsızlıklar yüzünden okula gidemiyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a yerleşen Suriyeli ailelerin çocukları için Batman Valiliği AFAD İl Müdürlüğü tarafından 12 derslikli Geçici Eğitim Merkezi açıldı. Şehir merkezinin dışında olduğu için, öğrenciler maddi sıkıntılardan dolayı servis tutamayınca sadece 540 öğrenciden 30’u okula gidebildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Abdullatif Abdullah, imkânsızlıktan dolayı öğrencilerin servis tutmadığını belirterek, yetkililere acilen buna bir çözüm bulmasını istedi.

Daha öncede defalarca sorunu dile getirmesine rağmen hiç kimsenin sıkıntılarıyla ilgilenmediğini hatırlatan Abdullah, bunun böyle devam etmesi halinde öğrencilerin okulu terk edeceği ve öğretmenlerin de işsiz kalacağı uyarısında bulundu. Abdullah, “Eğitim merkezi kent merkezinden çok uzaktadır. Bundan dolayı öğrenciler ulaşımda sıkıntı yaşıyor. 450 öğrenciden sadece 30’u bugün okula geldi. Öğrencilerin ailelerinin servis tutma imkânları yoktur. Herkes zaten kıt kanaat geçiniyor. Yetkililer, öğrenciler için ya ücretsiz servis tutsunlar ya da şehir içinde, öğleden sonra eğitim görmeyen bir okulu bize tahsis etsinler. Bunun devam etmesi halinde öğrencilerin okula gelmemesinden korkuyoruz. Öğrenciler gelmediği zaman öğretmenlerde işinden olacak. Lütfen bize acilen bir çare bulun.” diyerek endişelerini dile getirdi.  (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.